VOORSCHOTEN - De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen liep voor HV Berdos uit op een grote nederlaag. De ploeg uit Bergen kende zo een teleurstellend begin van het seizoen in de Eerste Divisie, 36-22.

Vooraf werd door Hans Elout nogmaals de afspraken doorgenomen en verteld dat Berdos geduldig moet zijn want op dit niveau worden alle fouten afgestraft. ‘We begonnen redelijk al moesten we wel aan het fysieke en snelle spel wennen’, zei de coach die HVV’70 de score zag openen. 'Zij maakten al snel duidelijk dat er voor ons niets te halen viel. Tot 5-5 en zelfs 5-6 voor konden we nog enigszins bijblijven maar toen was de koek op voor Berdos.’

Wat volgde was een les in effectiviteit en snelheid. Berdos kon niet de discipline opbrengen om het eigen spel te spelen. Halverwege keek de promovendus tegen een 18-10 achterstand aan. ‘In de rust er weer op gehamerd dat we ons niet moeten laten imponeren maar het koppie erbij moeten houden. Maar gelijk na de rust ging het alweer fout en dachten we met toverballen wel weer in de wedstrijd te komen.’ vervolgde Elout.

HVV wist wel raad met dit geklungel en maakte via snelle breaks dankbaar gebruik van de fouten. Jos Kenter viel nog uit met een snee in zijn kin en dat kwam de daadkracht van Berdos niet ten goede. ‘We hadden weinig te vertellen en bij het eindsignaal stond er 36-22 op het scorebord. We hebben vandaag een les gehad in fysiek, snelheid en mentaal handbal van HVV70.’

Doelpunten HV Berdos: Jos Kenter (7), Joep Kenter (6), Cas Wokke (3), Rick Visser (3), Teun de Jager (2), Jeroen Vels (1).