ALKMAAR – In eigen huis boekte de heren van AMHC een 4-0 zege op Terriërs uit Heiloo. De damesploeg van de Alkmaarse hockeyploeg leden een nipte nederlaag.

AMHC heren – Terriërs 4-0
‘De eerste helft was van een goed niveau en in de tweede helft kwamen wij meer onder druk wat resulteerde in een aantal kansen voor Terriërs’, zei Pieter Saal na afloop. ‘Wij maken daarna de 4-0 op een prettig moment waardoor wij de wedstrijd konden uitspelen. Al met al een fijne middag voor ons.’

Namens AMHC kwamen Robin Boogaard, Giel Jansen, Rogier van Koningsbrugge en Hidde Spoelstra tot scoren.

AMHC dames – Qui Vive 1-2
In eigen huis verloren de dames van AMHC met 1-2 van Qui Vive. ‘In de eerste helft waren wij in mijn ogen zelfs beter maar we verzuimden meer dan één doelpunt te maken. Dan ga je met 1-1 rusten door een lange bal’, zei coach Daniel de Vos. ‘In de tweede helft hadden we weinig geluk en was de tegenstander erg efficiënt. Helaas, maar het veldspel was hoopgevend vandaag.’

Het Alkmaarse doelpunt werd gescoord door Gabriella Baan.