ALKMAAR – Zowel de heren als de dames van AMHC kwamen afgelopen zondagmiddag in eigen huis in actie. Waar de heren een overwinning boekte, moesten de dames genoegen nemen met een gelijkspel.

AMHC heren – Shinty 3-2
‘In de eerste helft was het spel goed, maar op sommige details kon het beter’, zei Pieter Saal. Halverwege waren beide teams in evenwicht. Nadat Shinty de score had geopend trok AMHC de stand via Steven de Vos gelijk. ‘Na rust was het goed en op die details was meer focus waardoor we de score konden uitbreiden.’ vervolgde de coach. Het tweede en derde doelpunten werden gemaakt door Rogier van Koningsbruggen en Giel Jansen.

In de tweede helft stichtte Shinty op een corner in de laatste minuut na bijna geen gevaar. Hierdoor kon AMHC drie punten bijschrijven.

AMHC dames – Haarlem 2-2
Tegen Haarlem speelde de dames van AMHC met 2-2 gelijk. ‘Erg zonde want het was deze week wel weer stuk beter’, zei coach Daniel de Vos. Na een 0-1 achterstand kwamen de Alkmaarse hockeysters dankzij een sterke periode en een goede press op 2-1. De doelpunten vielen via Bibi Peek en Gabriella Baan. ‘Na rust hadden we veel kansen op de 3-1, maar we mistten helaas drie honderd procent kansen. Dan valt hij wel aan de andere kant.’

Bij een 2-2 tussenstand kreeg de thuisploeg een strafbal, maar deze werd gemist. De Vos: ‘We hadden meer verdiend maar ik ben wel blij met de inzet vandaag. Het is gaaf ook om te zien dat vier A meiden weer erg sterk meededen.’