ALKMAAR/OUDORP - Kan Kolping Boys het seizoen nog afmaken met een representatief 1e vrouwenteam? Dat is de vraag nadat de Oudorpse formatie deze zondag niet op kwam dagen voor de derby met de vrouwen van Alcmaria Victrix.

Het vrouwenvoetbal in Oudorp zit in zwaar weer de laatste jaren. Enkele jaren na de promotie naar de hoofdklasse vertrokken in de jaren daarna bijna alle belangrijke sleutelspeelters die deze successen mogelijk hadden gemaakt. Gevolg was dat Kolping Boys tweemaal degradeerde en dit seizoen met een geheel nieuw en jong team in de Tweede Klasse moest starten. In de eerste zes wedstrijden werden er weliswaar nog drie gelijke spelen behaald voor de ploeg van trainer/coach Reda Ayou, maar duidelijk was dat de ploeg ook dit seizoen tegen degradatie moet strijden. Toen de ploeg vervolgens ook nog met blessures, een zwangerschap en afmeldingen te maken kreeg werden de nederlagen steeds hoger. De laatste zes wedstrijden gingen verloren en in de vorige twee duels zeggen de cijfers (10-0 en 7-0) genoeg.

Omdat men bij Kolping Boys ook niet echt kan putten uit een 2e vrouwenteam en MO19, wat vooral recreatieve teams zijn, moet men roeien met de riemen die men heeft.Afgelopen dinsdag kwam de selectie bij elkaar om te praten over de toekomst, maar bleek vooral dat men vanuit de spelersgroep, hoewel men op dit moment slechts zes fitte speelsters heeft, dat er behoefte was om door te gaan. Voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Alcmaria Victrix lukte het echter niet om een representatief elftal op de been te brengen.

Hoewel de thuisploeg al omgekleed op het veld stond, evenals de scheidsrechter, was alles wat er kwam, behalve een team van Kolping Boys. Langs de lijn werd al geschetst dat Kolping Boys zonder afbericht was weggebleven, maar bronnen binnen de Oudorpse club spreken dit tegen. Zo zou vanuit Kolping Boys aan de technische staf van Alcmaria Victrix gevraagd zijn om de wedstrijd uit te stellen vanwege een tekort aan spelers, maar wenste Alcmaria Victrix hier niet aan mee te werken.

Vanwege het wegblijven zal de KNVB Kolping Boys ongetwijfeld bestraffen met punten in mindering, maar vraag voor ons is vooral of wij de Kolping Boys-vrouwen dit seizoen nog in actie gaan zien. Men heeft in ieder geval even de tijd om daar over na te denken, en te herstellen. want de ploeg komt pas op zondag 10 maart weer in actie in een uitwedstrijd bij KFC.