REGIO – In eigen huis boekte Duinrand S een 3-2 overwinning op Westzaan. Het zorgde logischerwijs voor een vrolijke stemming bij de ploeg uit Schoorl. Alcmaria Victrix, Sporting S en De Rijp gingen onderuit.

Duinrand S – Westzaan 3-2
Via Siem Groot en Teun Louter kwam Duinrand S in de eerste helft op 2-0. Daarin speelde de thuisploeg fel. ‘Het was een goede eerste helft qua voetbal. Na rust werd het door twee persoonlijke fouten 2-2’, aldus Martijn Rood. ‘Twintig minuten voor tijd kregen we meer kansen om te scoren.’

Tien minuten voor tijd maakte Ian Pouwer de beslissende 3-2. ‘Dit was echt vechtlust. Voor rust was het echt heel goed, na rust maakten we paar fouten en maakten we het onszelf moeilijk. Na de 3-2 was het gespeeld. Ik ben blij met de drie punten.’

RCZ – Alcmaria Victrix 2-1
Tegen RCZ leed Alcmaria Victrix een 2-1 nederlaag. Na een half uur opende de Alkmaarders via Nick Kleefman de score, welke tot de rust op het scorebord bleef staan. ‘In de tweede helft begonnen we erg slordig. Desondanks kregen we nog wel een paar grote mogelijkheden’, zei Lance Verhagen. ‘Daarna maakte RCZ 1-1. Dat was volgens onze vlagger Johan Gunst buitenspel. Toen waren we het kwijt en maakte hun uit een voorzet 2-1 en waren wij niet scherp genoeg voor de 2-2.’

Zaandijk – Sporting S 7-2
Tegen Zaandijk ging Sporting S met 7-2 onderuit. Na een 5-0 ruststand deed Jasper Broersen iets terug voor de ploeg uit Schermerhorn. Mark Stam nam de bal na de 6-1 op zijn slof en zorgde zo voor de tweede treffer van Sporting S. ‘Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten’, zei Milton Macnack na afloop. Voor de komende weken is de oefenmeester optimistisch. ‘Langzamerhand beginnen geblesseerden terug te komen, misschien dat die volgende week kunnen spelen. Dan komen we richting compleet eerste elftal en kunnen we ploegen weerstand bieden.’

De Rijp – WSV’30 2-3
In eigen huis leed De Rijp een 2-3 nederlaag tegen WSV’30. ‘We hebben het gewoon weggegeven. In de eerste dertig minuten waren we oppermachtig’, zei Peter van der Zwaan na afloop. ‘We kregen legio kansen inclusief een gemiste strafschop.’

In de 23e minuut opende De Rijp via Menno Meijland de score, waarna WSV zo’n tien minuten later op gelijke hoogte kwam. Nadat Mikey Hoffs op aangeven van Meijland de 2-1 maakte wisten de gasten tweemaal te scoren en zo de zege te pakken.