OUDKARSPEL - Achter kampioen Westzaan zijn DTS en Alcmaria Victrix met nog twee wedstrijden te gaan beiden kansrijk voor de tweede plaats in 5A, hetgeen thuisvoordeel oplevert in de nacompetitie. DTS voerde zaterdag de druk op door in het onderlinge duel met 3-1 te winnen van de Alkmaarders.


Beide ploegen doen dit seizoen niet veel voor elkaar onder getuige het eerdere gelijkspel in Alkmaar (1-1). In Oudkarspel ging de winst ditmaal naar DTS mede omdat de gasten al snel met tien man kwamen te staan. Halverwege de eerste helft beging aanvoerder Marius Wiegman een overtreding die hem op een rode kaart kwam te staan en DTS een strafschop opleverde. Deze werd door Michael Wouters onberispelijk achter keeper Rob Mooij geschoten.

Luc Schuffelen wist die score te verdubbelen, maar kort hierna wisten de tien van Alcaria terug te komen middels een treffer van Genovie Matadi. Een tweede doelpunt van Wouters kwamen de gasten echter niet te boven.

In de stand heeft Alcmaria Victrix nog wel een voorsprong van drie punetn op DTS. Beide ploegen zijn twee weekenden vrij en hervatten de competitie op 11 mei met een thuiswedstrijd als Alcmaria Victrix De Blokkers ontvangt en DTS het gaat opnemen tegen Jisp.