ALKMAAR - Op de dag dat Westzaan de titel mocht vieren in de vijfde klasse heeft de zaterdagploeg van Alcmaria Victrix de punten in eigen huis gehouden in de strijd om de tweede plaats. Tegenstander RCZ werd met 3-1 verslagen. Een stuk minder verging het de zondagploeg van "Alkmaars Oudste" die tegen De Metoor voor de zeventiende maal verloren en dichtbij degradatie uit de derde klasse zijn.

Na drie nederlagen op rij heeft de zaterdagploeg van Alcmaria Victrix zich weer op tijd hersteld om de tweede plaats in 5A vast te houden. Tegen RCZ speelde het lang met een man minder nadat Abdel Bakni al vroeg in de wedstrijd rood zag, maar ondanks een achterstand bij rust wist de ploeg van trainer Chihab el Bouemshouli na rust de zege veilg te stellen. Nadat ook RCZ met tien man was komen te staan wisten achtereenvolgens Genovie Matadi en de invallers Chakib El Kaderi en Yvandro Bruinhard het net te vinden met een 3-1 zege tot gevolg.

Alcmaria Victrix staat nu zes punten voor op DTS en dat is komende zaterdag in Oudkarspel tevens de volgende tegenstander.

Zondag
Alcmaria Victrix (zon) is vrijwel zeker van degradatie nadat het op eigen veld onderuit ging tegen De Meteoor. Via doelpunten van Kleefman en Bijl had men bij rust nog zicht op een resultaat, maar uiteindelijk wisten de Amsterdammers in de tweede helft de winst naar zich toe te trekken: 2-3. Met een uitduel tegen het dit seizoen ongenaakbare VV egmond in het verschiet kan het doek komend weekend al vallen voor de Alkmaarders.