REGIO – In eigen huis is Alkmaarsche Boys er in geslaagd om promovendus SV Koedijk te verslaan. Een klasse lager versloeg De Rijp het Alkmaarse Alcmaria Victrix. Ook Zeevogels, dat op een 0-2 achterstand kwam, boekte een zege.

Alkmaarsche Boys – SV Koedijk 3-1
In eigen huis won Alkmaarsche Boys met 3-1 van promovendus SV Koedijk. ‘In de eerste helft waren wij twintig minuten de betere ploeg, daarna kwam Koedijk in de wedstrijd.’ zei Jimi Kooge. Vlak voor rust opende de ploeg van trainer/coach Mats Blokdijk de score. ‘In de tweede helft zijn we niet meer in de problemen gekomen.’

Namens de thuisploeg trof Guillaume Rijssel twee keer doel. Ook Ginjo Te Vrede scoorde. Bij een 3-0 tussenstand verzilverde Luc Wagenaar een penalty. ‘Helaas hebben we de kansen niet afgemaakt, die zijn er in overvloed geweest. We hebben drie keer het houtwerk geraakt. Het is zonde dat we verloren hebben.’ aldus SV Koedijk coach Roy Rowinkel.

Duinrand S – Sporting Krommenie 0-1
In eigen huis leed Duinrand S tegen Sporting Krommenie een nipte 0-1 nederlaag. ‘We begonnen goed en dat resulteerde in kansen die we hadden kunnen afmaken. Het veldspel was voor rust beter dan vorige week. Ik was wel tevreden, we leden weinig balverlies.’ zei Martin Rood na afloop.

Tien minuten na rust kwamen de bezoekers op 0-1. ‘Daarna werd ons veldspel slordig en leden we te vaak balverlies. Toch kwamen we in wederopstand. Kansen gingen er net niet in. Qua voetbal en motivatie was het beter dan vorige week’, vervolgde de coach. ‘Onze doelman Dick Blokker was man van de wedstrijd. Die heeft ballen er uit gehaald. We zijn op goede weg.’

Zeevogels – WSV’30 3-2
In eigen huis liet Zeevogels zien over de nodige veerkracht te beschikken. Tegen WSV’30 kwam het op een 0-2 achterstand, waarna het zich wist terug te knokken. ‘We hebben wat omzettingen gedaan wat we bij 0-1 al van plan waren. Al snel viel de 1-2 via Jay Herman en toen was gevoel erop en erover.’ aldus Dennis Kanne. Dat lukte. Dankzij Jorrit Groot en Max Duinmeyer boog Zeevogels de achterstand om in een voorsprong. ‘We hebben op voetbal en conditie gewonnen. Na de 2-2 hadden zij niets meer te vertellen.’

De Rijp – Alcmaria Victrix 4-3
In eigen huis won De Rijp in een doelpuntrijk duel van Alcmaria Victrix. ‘Op de eerste twintig minuten na, we waren niet scherp en slordig in balbezit, hadden wij de betere en meeste kansen’, zei Peter van der Zwaan na afloop. ‘Het was een zeer open wedstrijd. Alcmaria is een prettige en sportieve tegenstander. Het publiek heeft een zeer goede en leuke wedstrijd gezien. In de tweede helft hebben we zeker vier honderd procent kansen gehad.’

Via Dimaggio Senchi en Nick Kleefman kwam Alcmaria Victrix op een 0-2 voorsprong. Dankzij Valentijn Jonk en Mickey Hoffs was de stand al voor rust weer in evenwicht. Nadat Rory Weisscher voor de 2-3 had gezorgd scoorden Nick Visser en Hoffs (penalty). Het leverde De Rijp een 4-3 zege op. ‘Na de eerste 25 minuten hadden we 0-3 of 0-4 voor moeten staan’, zei Patrick de Vries. ‘Voor rust kwamen zij terug tot 2-2. Dan begin je na rust opnieuw. Na de 4-3 acht minuten voor tijd was het geloof ook weg. De jongens hebben hard gewerkt en goed gespeeld.’