REGIO – In de Derde Klasse slaagde Alkmaarsche Boys er in om op bezoek bij VV Bergen te zegevieren. In diezelfde klasse toonde Egmondia veerkracht door een 2-0 achterstand goed te maken. Een klasse lager won Alcmaria Victrix met ruime cijfers van Duinrand S.

VV Bergen – Alkmaarsche Boys 1-2
In de eerste speelronde van het nieuwe seizoen stonden VV Bergen (vorig jaar gepromoveerd) en Alkmaarsche Boys (vorig jaar gedegradeerd) tegenover elkaar. De Alkmaarders slaagden er in om het duel te winnen. ‘De eerste helft verliep moeizaam, waar we niet de rust namen om in ons spel te komen. Het laatste kwartier van de eerste helft was beter’, zei Lars Kraakman na afloop. ‘Na rust kwamen zij met 10 man te staan (rood Emre Keskin, red.), maar krijgen we binnen een minuut de 0-2 om onze oren. Vervolgens zetten we druk vooruit en belonen we onszelf met de 1-2 van Noah Robles, maar blijft de gelijkmaker uit ondanks veel mogelijkheden. Er had veel meer ingezeten.’

Jimi Kooge keek na afloop tevreden terug op het eerste competitieduel. ‘In de eerste helft waren we heer en meester. Na de 2-0 gingen zij volle bak spelen en werd het 2-1. Het is een terechte uitslag.’ De Alkmaarse treffers kwamen op naam van Emre Keskin en Mick Boon.

DTS – Egmondia 2-2
In Oudkarspel wist Egmondia een 2-0 achterstand bij de rust goed te maken. ‘Voor rust voor hen en na rust voor ons.’ zei Willem Zeijlmans na afloop. Nadat DTS via Rick Kocken en Daniel Mammen de voorsprong pakte wisten de Egmonders de score via Daan Groot en Carlo Smit recht te trekken. Na de gelijkmaker kreeg Stijn Buis zijn tweede gele kaart.

‘Als je een 2-0 achterstand goed maak dan geeft dat goed gevoel. De eerste helft was matig. Na rust kom je terug in de wedstrijd en gaat het leven’, vervolgde de coach. ‘We beginnen zo redelijk aan de competitie. De veerkracht was positief, we zijn in de rust niet bij de pakken neer gaan zitten.’

Alcmaria Victrix – Duinrand S 7-2
In eigen huis opende Alcmaria Victrix de competitie met een klinkende 7-2 zege. De treffers kwamen via Rory Weisscher (4x), Jelmar Bremer (2x) en Yannick Combee. ‘We waren een paar maatjes te groot voor Duinrand S. Het had meer kunnen zijn als we wat rustiger waren voor het doel.’ zei Lance Verhagen na afloop.

In Alkmaar waren het de bezoekers uit Schoorl die de score na vijf minuten opende dankzij Wouter Vroom. ‘Daarna kwamen we aardig in de wedstrijd’, zei coach Martin Rood. Nog voor rust boog Alcmaria Victrix de score om. ‘Wij leden een hoop balverlies en kwamen tekort. We dekten hun niet goed af, er was een beetje gelatenheid. Ze deden wel hun best, maar je ziet het verschil tussen de vierde en de vijfde klasse.’ vervolgde de coach.

Bij een 6-1 tussenstand deed Teun Louter iets terug, waarna de gastheer de zevende treffer maakte. ‘We kwamen van alle kanten wat tekort. Ik had niet verwacht dat we zouden winnen, maar je ziet het verschil. We leden teveel balverlies en maakten het veld te groot.’ besloot de realistische Rood.

Sporting S – Saenden 0-4
In eigen huis leed Sporting S een 0-4 nederlaag tegen Saenden. ‘We hebben het goed gedaan tegen deze ploeg, de uitslag is geflatteerd’, vond Milton Macnack. ‘Zij waren wel de betere ploeg, maar pas vijf minuten voor rust kregen wij de 0-1 tegen terwijl wij een strafschop hadden gemist.’

Vijf minuten na rust verdubbelde Saenden de voorsprong. ‘Een hele schlemielige goal’, aldus de coach. ‘De progressie nog steeds. Zij scoren de 0-3 uit een strafschop en daarna maken ze heel gelukkig ook nog 0-4. We hebben het merendeel goed meegespeeld.’

Knollendam – Zeevogels 3-1
Op bezoek bij Knollendam incasseerde Zeevogels een 3-1 nederlaag. ‘Deze was onnodig’, vond Dennis Kanne. ‘Wij speelden een goede eerste helft en een matige tweede helft. Voor rust kregen we drie kansen die we niet wisten te benutten.’

Na rust speelde de Egmonders niet meer zoals in de eerste helft. ‘We kregen een kans op de 0-1, daarna zijn we er drie keer uit gecounterd. Dat is de keiharde realiteit’, vervolgde de oefenmeester. Bij een 3-0 achterstand deed Quint Roffelsen iets terug.

Sporting Krommenie – De Rijp 0-5
In Krommenie beleefde De Rijp een succesvolle competitiestart. De ploeg van Peter van der Zwaan boekte een 0-5 zege. Door de overwinning is de ploeg na één speelronde de nummer twee van de Vierde Klasse B.

Komende zondag wacht er een interessant duel voor De Rijp. In eigen huis neemt de ploeg het op tegen Alcmaria Victrix.