AMSTERDAM – De eerste ronde in de nacompetitie bleek ook direct het eindstation voor het zaterdagteam van Alcmaria Victrix. Op bezoek bij derdeklasser SV Kadoelen ging de ploeg van trainer/coach Jordy van Eekelen nipt onderuit, 3-2.

Dit is jammer en onnodig’, baalde Jordy van Eekelen na afloop. ‘We hadden minimaal een gelijkspel verdiend en wie weet wat er dan in de verlenging mogelijk is. We hebben er voor gestreden.’

Tactische omzetting
Waar SV Kadoelen zich probeerde te handhaven in de derde klasse zag het ‘vriendenteam’ van Alcmaria Victrix dit als toetje waar het vertrouwen in had. Dat kwam er in Amsterdam ook uit, al was het begin weinig hoopgevend. ‘In de eerste vijftien, twintig minuten hadden we het heel moeilijk. Zij speelden 4-4-2 en wij speelden met drie aanvallers’, vervolgde de oefenmeester. Een tactische omzetting zorgde ervoor dat de Alkmaarders meer grip kregen op het duel. Een fout in de passing resulteerde echter in de 1-0.

‘Na rust waren we veel beter en hadden constant balbezit.’ Toch kwam Kadoelen opnieuw tot scoren. Een kwartier voor tijd zwaaide een vrije trap af, botste twee Alkmaarse spelers tegen elkaar op waarna de 2-0 uit de kluts viel.

Penalty’s
Een penalty, die door topscoorder Rick Kout werd benut, bracht Alcmaria Victrix terug in de wedstrijd. Enkele minuten later lag de bal echter aan de andere kant op de stip waardoor de gastheer het verschil weer op twee bracht. Ramon Dubero tekende nog voor de 3-2, Alcmaria kreeg een grote kans maar de gelijkmaker bleef uit.

SV Kadoelen – Alcmaria Victrix 3-2 (1-0)
2-1 Rick Kout, 3-2 Ramon Dubero