OOSTZAAN - Alkmaars oudste voetbalclub, Alcmaria Victrix, beschikt komend seizoen over twee vierdeklassers. Alwaar de zondagselectie kansloos degradeerde uit de derde klasse, daar vierde de zaterdagselectie feest door dit weekend de nacompetitie winnend af te sluiten. De ploeg van trainer/coach Chihab el Boumeshouli keert zodoende na een jaar terug in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.


Dat feest vond plaats op het complex van OFC in Oostzaan waar de Alkmaarders na een vreemd duel wisten te winnen van het Amsterdamse TOS-Actief. Waar het vorig jaar nog mis ging in de finale van de nacompetitie tegen Sporting Andijk was dit jaar de opdracht duidelijk. Na een uitstekende halve finale tegen Terrasvogels (6-3 winst) leek Alcmaria Victrix die lijn door te trekken in het duel tegen de Amsterdammers, want in de eerste helft kwam men uitstekend voor de dag.

Abdel Bakni, vorige week al tweemaal trefzeker, bracht Alcmaria op voorsprong en deze score werd verdubbeld door Joshua Souisay. Nog voor de rust werd het zelfs 3-0 toen een poging van Chakib El Kaderi via een verdediger in het eigen doel verdween.

Met het tweede doelpunt van Souisay, kort na rust, leek het duel feitelijk beslist, maar niets was minder waar. Door onachtzaamheden in de Alkmaarse defensie kwam TOS-Actief beetje bij beetje dichterbij en de zenuwen leken toe te slaan toen het op een gegeven moment zelfs 4-3 werd. Een vierde tegentreffer liet keeper en aanvoerder Lennart Lakeman echter niet toe en de euforie was dan ook groot toen scheidsrechter Liesdek voor de laatste maal floot. Het feestje in Oostzaan werd daarna uiteraard nog vervolgd op Sportpark Egmonderhout in Alkmaar.

Foto: Ron Stoop