ALKMAAR - Hekkensluiter Alcmaria Victrix heeft een verdienstelijk punt weten te behalen in de thuiswedstrijd tegen middenoter WSV '30. De remise was des te knapper omdat de ploeg van trainer Edwin Veenstra het laatste half uur met tien man speelde in het tumultues verlopen duel: 2-2.


Het duel op Sportpark Egmonderhout ontbrandde al snel toen Luuk Mol namens de gasten de score opende. Net zo snel was het echter weer gelijk via Dylan Bijl die eerst op de lat kopte, maar wel raak mikte uit de rebound. De thuisploeg hield daarna lang stand door compact te verdedigen.

De meeste tumult ontstond echter na een uur spelen toen Bijl een bal op de doellijn met zijn handen tegen hield. Scheidsrechter Snoek wees naar de stip, maar tot ieders verbazing toonde hij de rode kaart niet aan Bijl, maar aan Daniel de Wit. Mol schoot de toegkende strafschop uiteindelijk huizenhoog over. Met tien tegen elf kwam Alcmaria in de verdukking, maar bij een spaarzame uitval wist Roy Schmidt de bal practig over de WSV-keeper heen te schieten. Dezelfde Schmidt kreeg vlak hierna nog een goede kans, doch nu ontbeerde het geluk. De druk van WSV '30 werd uiteindelijk te groot en in de slotfase kon Hoekzema alsnog de 2-2 binnen koppen. De hardwerkende Alkmaarders konden evenwel trots zijn op de strijd die geleverd werd waarmee het zevende punt van het seizoen behaald werd.

Komende zondag gaat Alcmaria Victrix op bezoek bij Alliance '22 in Haarlem.