REGIO – In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal hebben De Foresters en Alcmaria Victrix de competitie winnend afgesloten. AFC’34 ging op de laatste speeldag ruim onderuit.

AFC’34 – Jisp 1-6
Jeroen Slaager zal vooraf ongetwijfeld iets anders hadden voorgesteld van zijn laatste competitieduel als coach van AFC’34. Tegen Jisp werd er met 1-6 verloren. In eigen huis keek de ploeg halverwege al tegen een 0-2 achterstand aan. Joshua Souisay kon na de pauze iets terug doen, maar het waren de gasten die vervolgens nog viermaal trefzeker waren.

De wedstrijd kan snel worden vergeten. Er stond immers niets meer op het spel. ‘We hadden met de hele ploeg bij elkaar een mooie dag voor onze laatste wedstrijd en mijn afscheid’, reageerde Slaager.

Alcmaria Victrix – Wieringermeer 2-1
Alcmaria Victrix, al zeker van de nacompetitie, won op de laatste speeldag van Wieringermeer, dat eveneens mag meestrijden voor promotie.

De Alkmaarders moesten in het tweede bedrijf een 0-1 achterstand zien goed te maken, nadat Wieringermeer via Kees van der Vrie de score op slag van rust had geopend. ‘We waren veel beter, maar verzuimden te scoren’, zag Leon Schouten. Uiteindelijk bracht Rick Kout de gastheer met twee doelpunten de zege.

Volgend weekend begint Alcmaria Victrix de nacompetitie met een uitduel bij derdeklasser SV Kadoelen.

De Foresters – Dindua 7-4
De Foresters won op de laatste speeldag een duel ‘om des keizers baard’. Dindua werd in eigen huis met 7-4 opzij gezet. ‘Het was echt zomeravond voetbal. Er waren veel fouten, maar uiteindelijk speelden we gewoon prima en was de zege onwijs verdiend’, stelde Benjamin Langeveld. Het gebeurde tegen een gehavend Dindua. ‘Het waren zeer vriendelijke verliezers.’

Door doelpunten van Joey Breed en routinier Jeroen Haanstra kwam De Foresters voor rust tweemaal op voorsprong, maar Dindua deed net zo vaak iets terug. ‘Maar er was geen enkele paniek’, vervolgde Langeveld.

Na de pauze liep de gastheer via Haanstra, Wouter Stam (dropkick), Oscar Haartman (fraaie solo), Rene Knippenberg en Benjamin Langeveld (vanaf twintig meter via de onderkant lat) uit naar een ruime zege. Het was het laatste optreden van de ploeg die volgend seizoen verder gaat als het derde van De Foresters.

Flamingo's 64 kampioen
Flamingo's 64 kroonde zich op bezoek bij DZS op overtuigende wijze tot kampioen. Met beiden vier treffers waren Ruben Beentjes en Maurice Gijzen van grote waarde. Uiteindelijk won de Alkmaarse ploeg met 3-9.