REGIO – In de Vierde Klasse B van het zondagvoetbal boekte De Rijp een 1-2 zege tegen Zeevogels. Competitiegenoot Alcmaria Victrix won eveneens, terwijl Sporting S en Duinrand S verloren.

Zeevogels – De Rijp 1-2
In eigen huis verloor Zeevogels met 1-2 van de Rijp. ‘Dit is jammer want dit verdienden we niet. We deden niet onder voor elkaar’, zei Dennis Kanne na afloop. Na 25 minuten keken de Egmonders al tegen een 0-2 achterstand aan. Wesley Rollman en Mikey Hoffs zorgden voor de doelpunten. ‘Toen waren we het een kwartier kwijt en daarna maakten we voor rust de 1-2’, vervolgde Kanne. Het was Julius Zwartkruis die voor de aansluitingstreffer tekende.

Na rust was Zeevogels op jacht naar de 2-2, maar had geen geluk. De Rijp pakte uiteindelijk dus de volle buit. ‘Er waren over en weer kansen. De betere voor ons. Na rust was Zeevogels sterker. Zeker nadat we met tien man stonden na een rode kaart voor Mikey Hoffs’, aldus Peter van der Zwaan.

Alcmaria Victrix – Zaandijk 1-0
Alcmaria Victrix deed afgelopen zondagmiddag goede zaken door de thuiswedstrijd tegen Zaandijk winnend af te sluiten. ‘Het is lekker dat we deze winnend weten af te sluiten, en terecht’, aldus Patrick de Vries. Het enige doelpunt viel in de 89e minuut. Dimaggio Senchi werd onderuit gehaald waarna hij de penalty zelf verzilverde. ‘Wij hadden de betere kansen. We waren fitter en de betere ploeg.’

Sporting S – RCZ 1-2
Tegen RCZ leed Sporting S een 1-2 nederlaag. ‘Dit is zuur. Het was gelijk opgaand. De meest gelukkige heeft gewonnen’, zei Milton Macnack na afloop. Halverwege de eerste helft moesten beide ploegen met tien man verder. In een duel, wat volgens Macnack kon worden afgedaan met een vermaning, moesten de twee spelers inrukken. Bij Sporting S was het Jasper Broersen. Hierna opende de bezoekers de score. Een kwartier voor tijd viel via een eigen doelpunt de 0-2 waarna Kris van Saase de eindstand op 1-2 bepaalde.

SV Rood Wit Zaanstad – Duinrand S 6-0
Op bezoek bij Rood Wit Zaanstad verloor Duinrand S met 6-0. ‘Natuurlijk is het teleurstellend, maar wel geflatteerd’, aldus Martin Rood. Via Jim Groot kregen de bezoekers binnen vijf minuten een grote kans. ‘Na tien minuten begonnen zij te voetballen. We maken vier persoonlijke fouten en toen werd het binnen twintig minuten 5-0. Dan wordt het heel erg moeilijk.’

Desondanks creëerde Duinrand S twee kansen. ‘We kwamen goed uit kleedkamer en kregen enkele goede kansen.’ Via de onderkant van de lat maakte Rood Wit Zaanstad de 6-0.