REGIO – Zowel AFC’34 als HSV hebben door een laat tegendoelpunt genoegen moeten nemen met een punt. Kolping Boys kreeg eveneens vlak voor tijd een doelpunt tegen en verloor daardoor. De Foresters moest de punten aan koploper De Zouaven laten.

Legmeervogels – AFC’34 1-1
AFC’34 was afgelopen zondag dicht bij de derde overwinning op rij. Een doelpunt diep in blessuretijd besliste echter anders. ‘We speelden een prima pot met zijn allen en hebben lang de 0-1 kunnen vasthouden. We hadden zelfs moeten uitbouwen naar 0-3, maar dat verzuimden we’, aldus Brian Paul Tesselaar. De openingstreffer kwam op naam van Jerry van Sluis.

‘Daarna hebben we het weggegeven door niet slim te spelen. Met nog vijf minuten op de klok moet je niet meer iets willen forceren. Dan schiet je ballen het veld uit. Dat heeft ons uiteindelijk genekt.’ In de 94e minuut kwam Legmeervogels nog tot scoren waardoor AFC’34 met slechts een punt terugkeerde naar Alkmaar.

ZAP – Kolping Boys 1-0
‘Hier zijn we wel een beetje ziek van’, erkende Marc de Wilde na afloop. In het duel tussen ZAP en Kolping Boys zou diegene die als eerste scoorde ook winnen. Dat bleek ZAP te zijn. Twee minuten voor tijd wist Marvin La Croes de score te openen. ‘Het was een rommelige wedstrijd op een gigantisch slecht veld. Daar hadden we heel veel moeite mee. ZAP ging daar tot het laatste moment beter mee om’, vervolgde de Wilde. Het late tegendoelpunt zorgde voor een zuur gevoel. ‘We speelden beiden voor de winst en ZAP was gelukkiger.’

HSV – VV Schoten 4-4
In een doelpuntrijk duel deelden HSV en VV Schoten de punten. ‘Het was een beetje een demonstratiewedstrijd van slecht verdedigen. Elke aanval leek wel gevaar op te leveren waardoor je nooit rustig op je stoel kon zitten’, zei coach Edwin Veenstra. Het was Schoten dat na een half uur met 0-2 aan de leiding ging. Nadat Jelle Stam de spanning had teruggebracht tekende Rick Houtenbos vijf minuten na rust voor de gelijkmaker.

Schoten kwam vervolgens op 2-3, waarna HSV via Jelle Stam en Tobias Apeldoorn een 4-3 voorsprong kwam. In de laatste minuut bepaalde de gasten de eindstand op 4-4. Veenstra: ‘Als je na half uur met 0-2 achter sta moet je blij zijn met een punt, maar als je vlak voor tijd voor komt dan is het zuur. Al was niet verliezen het belangrijkste.’

De Zouaven – De Foresters 3-1
De Foresters voetbalde bij koploper De Zouaven voor rust prima voetbal. ‘Zij graven zich in en profiteren van fouten. Dat hebben we voor rust goed gedaan’, stelde Edwin Reder. Elf minuten voor de pauze bracht Joris Zwart de Heilooërs op voorsprong. ‘Daarna ging het gelijk op. Zij kwamen in de veertigste minuut door een fout bij ons op 1-1.’ Een paar seconden voor rust kwam de gastheer uit de corner zelfs op 2-1.

Na rust probeerde De Zouaven om De Foresters sneller onder druk te zetten. Het scoorde uit een één tegen één situatie de 3-1, waarna Daniel Ben Ami de kans op de aansluitingstreffer onbenut liet.

Bekijk ook de resultaten van de Alkmaarse ploegen uit de derde-, en vierde klasse.