REGIO – Alkmaarsche Boys heeft afgelopen zondagmiddag goede zaken gedaan. De ploeg van trainer/coach Mats Blokdijk deelde SV Koedijk in een rechtstreekse confrontatie een gevoelige tik uit door met 1-2 te winnen. In de Vierde Klasse B gingen Zeevogels en Duinrand S onderuit.

SV Koedijk – Alkmaarsche Boys 1-2
Bij Alkmaarsche Boys resulteerde personele problemen in een rentree van enkele oudgedienden. Robert Schutz, Steef van Wort, Ferry Binnendijk en Pascal Hartog deden mee. Laatstgenoemde liet zich gelden door de 0-1 voor zijn rekening te nemen. Na een goede aanval wist Hartog te scoren. Een paar minuten later kwam SV Koedijk via Michael van der Heijden alweer langszij. ‘Het was een echte degradatie pot’, zei Roy Rowinkel. Het treffen tussen Koedijk en Alkmaarsche Boys was niet bepaald een hoogstaand duel.

In het tweede bedrijf bleek het inbrengen van Guillaume Rijssel een slimme zet. Zijn eerste actie leverde direct de 1-2 op. Kevin Koeleman: ‘Al met al was het een terechte overwinning.’

WSV’30 – Zeevogels 2-0
Zeevogels ging op bezoek bij WSV’30 met 2-0 onderuit. ‘Er had opnieuw meer ingezeten’, zag Mike Twisk vanaf de zijlijn. ‘We hebben vier à vijf grote kansen gehad om te scoren, maar wederom kwamen we daar in te kort helaas.’ WSV’30 maakte hun eerste kans wel af waarna het wat makkelijker kon verdedigen. Uiteindelijk maakte het ook nog de 2-0 en bezorgde Zeevogels zo een nederlaag.

Sporting Krommenie – Duinrand S 5-1
Een gehavend Duinrand S ging bij Sporting Krommenie met 5-1 onderuit. Al na zes minuten keek de ploeg van trainer/coach Martin Rood tegen een 2-0 achterstand aan. ‘We zetten geen druk en gaven het zo weg’, zei de coach. Na een half uur viel ook de 3-0, waarna Teun Louter iets terug deed. ‘Daarna kregen we twee grote kansen waarvan er zeker één had moeten zitten.’

In de rust gaf Rood zijn spelers mee dat het uiterste gegeven moest worden. Er kon echter niet worden voorkomen dat Sporting Krommenie uitliep naar een 5-1 eindzege. Terwijl doelman Dick Blokker nog een penalty keerde en Duinrand S twee kansen kreeg. Het leverde geen succes op. ‘Je mist zoveel spelers en dan loop je er tegenaan. De jongens die er waren hebben uitstekend hun best gedaan.’