ALKMAAR - Afgelopen maandag ontving Marije Postuma van het Vrienden MEE Sportfonds een cheque van €9000,- uit handen van John van den Oord naar aanleiding van een actie die de voormalige projectmanager van MEE & de Wering op poten had gezet. Samen met zijn goede vriend Harry Schra zal Van den Oord in september een fietstocht gaan maken van Alkmaar naar Barcelona.


Sinds 2015 wordt er jaarlijks een benefietgala georganiseerd waarbij een middagje sportief bezig zijn, d.m.v. een potje tennis bij ltc De Zes Wielen, wordt afgerond met een heerlijk diner in het AFAS-Stadion, een veiling en een presentatie van een (voormalig) topsporter/coach. In de afgelopen jaren waren het o.a. Dennis van der Geest, Glenn Helder, Co Adriaanse, Robin van Galen en Jeroen Otter die belangeloos meewerkten aan dit project.

Met als thema "Iedereen Moet Kunnen Sporten" komen de opbrengsten van het benefietgala en de veiling in het Vrienden Mee Sportfonds waarmee men weer talloze jongeren in een moeilijke situatie aan een sportabonnement kunnen helpen.

Door de coronacrisis kon het gala dit jaar niet doorgaan, maar dankzij een geweldige actie van voormalig MEE & De Wering-medewerker John van den Oord, inmiddels gepensioneerd, is er deze zomer toch weer een mooi bedrag bij elkaar gehad. John, en zijn goede vriend Harry Schra zijn voornemens om in september een fietstocht van 2200 kilometer te maken van Alkmaar naar Barcelona. Begin dit jaar vertelden zij hier reeds over aan het Alkmaars Dagblad.

Door middel van donaties en sponsorgelden en het organiseren van een benefietavond in het sfeervolle Stadsstrand De Kade werd voorafgaand aan de tocht al een fantastisch resultaat behaald. Schra was daarbij niet aanwezig vanwege een verblijf in Spanje, maar via een live-verbinding kon hij toch meekijken met wat er de afgelopen maanden al is bewerkstelligd.

John van den Oord mocht aan het eind van de avond dan ook een cheque van €9.000,- overhandigen aan Marije Postuma van Mee & de Wering t.b.v. het Vrienden Mee Sportfonds waarmee men weer vele jongeren aan het sporten kan krijgen. Volgens Marije Postuma van MEE & de Wering een fantastisch resultaat. 'Wat John en Harry en een ieder die hieraan heeft meegewerkt hebben gedaan is hartverwarmend. In deze tijd valt het niet mee om donateur- en sponsorgelden los te weken en als je dan zo'n cheque in handen krijgt dan kunnen wij alleen maar dankbaar zijn voor alle jongeren die wij hiermee kunnen helpen.'

Van den Oord was zelf niet minder trots op het behaalde bedrag, maar moet uiteraard nog wel zijn belofte nakomen. 'Daar gaan we natuurlijk wel voor. Ik hoop van harte dat de grenzen openblijven tijdens de crisis en dat we daadwerkelijk Barcelona kunnen halen. We gaan in ieder geval op 5 september vol frisse moed van start.'

Op de speciale Facebookpagina "Fietsen voor Stichting Vrienden MEE" staat meer info over de fietstocht van de twee zestigers.