ALKMAAR - In januari en februari organiseert het Mantelzorgcentrum koffietijd; een digitale bijeenkomst voor mantelzorgers. Zolang de lockdown duurt, is het niet mogelijk om fysiek samen te komen. Maar het is belangrijk om elkaar te blijven ontmoeten. Zodat mantelzorgers niet het idee krijgen dat ze het allemaal alleen hoeven te doen. Mantelzorgers kunnen laagdrempelig meedoen via beeldbellen. Aanmelden gaat via info@mantelzorgcentrum.nl

Twee dinsdagen per maand kunnen mantelzorgers in gesprek met Arianne Heijdenrijk, consulent mantelzorg bij het Mantelzorgcentrum. Mantelzorgers kunnen vragen stellen, hun verhaal delen, of tips ophalen. De behoefte om elkaar te ontmoeten is onder mantelzorgers groot. Arianne: “Natuurlijk willen we elkaar het liefst in het echt zien. Maar we wachten niet af tot dat moment komt. Juist in de periode na de feestdagen, als alles weer een beetje in het ‘gewone’ ritme komt, is de behoefte aan contact onder mantelzorgers groot.”. De eerste koffietijd is op dinsdag 11 januari van 13.30 tot 14.30 uur. Aanmelden gaat via info@mantelzorgcentrum.nl Deelnemers ontvangen na aanmelding een link om mee te doen aan de digitale koffietijd.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Alkmaar tot aan Den Helder. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.