ALKMAAR - Carnaval is natuurlijk een periode van feest, kleur en vrolijkheid. Het is het perfecte moment om even alle zorgen te vergeten en volop te genieten. Gewoon lekker de straat op, deelnemen aan de optocht, Prins Carnaval een hand geven en springen op de beste carnavalsnummers. Wil jij dit jaar jouw carnaval ervaring nóg leuker maken? Dan hebben wij een aantal leuke tips voor je!

1. Kies een uniek en comfortabel kostuum

Carnaval draait om het kostuum, dus begin hiermee! Kies iets unieks dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt, zoals een bontjas carnaval of een meer traditionele boerenkiel. Of je nu gaat voor een grappige outfit, een klassiek carnavalskostuum of zelfs een kostuum geïnspireerd op je favoriete film- of boekpersonage, zorg ervoor dat het comfortabel is. Je gaat er tenslotte uren in dansen en feesten! Dit is het moment dat je je in geen geval hoeft te schamen voor hoe jij eruit ziet, want mooi fout is niet lelijk! Leef je uit en zorg ervoor dat je opvalt!

2. Ga creatief om met accessoires

Goed, dus je hebt een leuke outfit gevonden voor de carnaval. Jij gaat lekker in je boerenkiel, clownskostuum of carnavalsjas naar de optocht. Leuk, maar dan ben je zeker nog niet klaar! Accessoires kunnen je kostuum écht laten opvallen. Denk aan kleurrijke hoeden, gekke brillen, opvallende sieraden of zelfs tijdelijke tattoos. Ook kun je je eigen accessoires maken voor die extra persoonlijke touch. Zo word je gegarandeerd het middelpunt van het feest!

3. Verken verschillende feestlocaties

Blijf niet hangen op één plek, maar verken verschillende feestlocaties. Elke plek heeft zijn eigen sfeer en muziekstijl. Door meerdere locaties te bezoeken, ervaar je de diversiteit van carnaval en ontmoet je nieuwe mensen. Of het nu een straatfeest is, een kroegentocht of een groot carnavalsbal, elk heeft zijn eigen unieke charme. Zijn er meerdere feestlocaties in jouw omgeving? Zorg er dan voor dat je ze allemaal ontdekt. Dat maakt jouw carnaval niet alleen een stuk leuker, maar ook veel veelzijdiger.

4. Ga samen met vrienden

Carnaval is natuurlijk een feest dat je deelt met anderen. Trommel je vrienden op en maak samen plannen. Samen feesten zorgt voor een onvergetelijke ervaring en is een geweldige manier om samen herinneringen te maken. Overweeg zelfs om als groep in themakostuums te gaan voor een extra leuke twist. Vergeet niet om lekker veel foto’s en video’s te maken. Dit is niet alleen leuk voor nu, maar is zeker ook leuk om later met de hele vriendengroep nog eens te bekijken.

5. Leer de carnavalsdansen

Elk jaar komen er wel een aantal nieuwe carnavals hits uit. En wat maakt een liedje tot een echte hit voor de carnaval? Juist, het dansje dat erbij hoort! Natuurlijk kun je hier niet in achter blijven. Bekijk de videoclips van de nieuwste carnavals hits dus eens goed en zorg ervoor dat je het dansje helemaal uit je hoofd kent. Je kunt op het feest deze dans delen met alle andere feestvierders, wat het allemaal echt bijzonder maakt. Daarnaast biedt het ook praktische voordelen. Van dansen krijg je het lekker warm in de kou én je krijgt er meer energie van, waardoor je makkelijk de hele dag door kunt. Veel plezier!