De crypto markt doet het tegenwoordig erg goed, met crypto’s zoals Bitcoin die ongeziene pieken bereiken. Hierdoor groeit de interesse in crypto gestaag, ook bij Nederlanders.


Een van de grootste problemen waar nieuwe beleggers tegen aanlopen is het feit dat er zoveel nieuwe cryptomunten zijn en dat het moeilijk is om te onderscheiden welke het goed zullen doen en welke niet. De succesvolle munten bereiken immers snel een piek, dus het is geen sinecure om er als de kippen bij te zijn en correct te beleggen op het goede moment.

Crypto-expert Joren Verdoes van Bitcoin Magazine legt uit dat er heel wat nieuwe cryptomunten in 2024 zullen worden gelanceerd, gaande van kleine “meme coins” tot grootse crypto projecten met een interessante langetermijnvisie.

Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe je nieuwe cryptomunten kan kopen, nog voordat ze aan het grote publiek worden getoond? Dit kan je immers een sterk financieel voordeel opleveren. In dit artikel vertellen we je er alles over.

ICO’s

Een ICO is een Initial Coin Offering, en dit komt simpelweg neer op het aanschaffen van nieuwe cryptomunten nog voordat ze worden aangeboden. Je kan dit vergelijken met een IPO (Initial Public Offering), de beursintroductie van een onderneming waarbij je voor het eerst de aandelen van een bedrijf kan aankopen via de beurs.

Heel wat crypto beleggers gebruiken deze strategie om vroeg toegang te krijgen tot veelbelovende projecten en mogelijk veel winst te maken. Maar je moet wel heel goed op voorhand plannen en onderzoek doen. Er zijn immers meer ICO’s die falen dan ICO’s die een gigantisch succes worden.

IDO’s

Naast de ICO’s hebben we ook IDO’s: Initial DEX Offerings, waarbij je via een gedecentraliseerde crypto-exchange (een DEX) rechtstreeks tokens kan kopen van het project. Je kan deze vinden via een DEX zoals PancakeSwap, SushiSwap en Uniswap, en dit begint erg populair te worden. Als je dit combineert met het feit dat er slechts een beperkt aantal IDO’s beschikbaar zijn, is het duidelijk dat je ook hier onderzoek moet doen en op de hoogte moet blijven van wat er in de crypto wereld speelt.

Waar kan je deze informatie halen?

Informatie over nieuwe crypto projecten en hoe erin te beleggen kan je online vinden, vooral via social media, crypto forums, de officiële websites van de projecten, en algemene crypto nieuwswebsites.

Voordat je overweegt om te beleggen in nieuwe crypto projecten, of het nu via ICO’s of IDO’s is, moet je altijd op zoek gaan naar concrete informatie over het project en het team dat erachter zit. Bij legitieme en betrouwbare crypto projecten zal deze informatie worden uitgegeven in een whitepaper. In dit document kan je meer lezen over de technologie, het doel en de visie, hoe de cryptomunten zullen worden verdeeld, enzovoort.

Kijk ook naar het team dat de cryptomunt ontwikkelt. Hebben ze ervaring en expertise in de crypto wereld? Deze informatie kan je helpen om in te schatten of een bepaald project überhaupt de moeite is om in te beleggen.

Als je een interessant project hebt gevonden maar dit nog niet in de IPO of IDO-stage zit, kan je je inschrijven voor hun nieuwsbrief, of op een andere manier aangeven dat je interesse hebt. Je zal dan op de hoogte worden gehouden van aankondigingen, en als een van de eerste erin kunnen beleggen onder gunstige voorwaarden.