DEN HAAG - VV Alkmaar is vrijdagavond met ruime cijfers onderuit gegaan bij de vrouwen van ADO Den Haag. Een zeer matige eerste helft brak de ploeg van trainer Judith Kuipers op ondanks dat men in de tweede helft nog wel wat terug deed.

De wedstrijd was nog geen eens een halve minuut oud toen de score al werd geopend door de thuisploeg via aanvoerster Pia Noordijk. Halverwege de eerste helft werd die score verdubbeld door Nadine Noordam en op slag van rust maakte Maartje Looijen er zelfs 3-0 van.

In de tweede helft konden de Alkmaarders meer tegengas bieden en kwam men ook dichterbij via Chelsea Kenton, die deze avond voor het eerst in de basis mocht starten. In die fase kreeg VV Alkmaar zelfs mogelijkheden om nog dichterbij te komen, maar de wedstrijd werd definitief beslist toen Victoria Pelova de eindstand op 4-1 bepaalde.