DEN HAAG - In de eerste wedstrijd van 2021 hebben de vrouwen van ADO Den Haag overtuigend weten te winnen van vv Alkmaar. In de strijd om de Eredivisie Cup werd het 3-1 voor de thuisploeg.

De ploeg van Sjaak Polak kwam na twintig minuten op voorsprong toen Pleun Raaijmakers een poging geblokt zag worden, maar Jaimy Ravensbergen alert was om de rebound binnen te tikken.

De thuisploeg kreeg nadien nog een aantal mogelijkheden, maar had het vizier niet op scherp staan en vanuit het niets kwamen de Alkmaarders na rust op gelijke hoogte. Een fout van keepster Lorsheyd werd door Chimera Ripa afgestraft. Lang bleef de gelijke stand echter niet staan want zeven minuten later wist Shanique Dessing na een goede voorzet van Rijsbergen voor een hernieuwde Haagse voorsprong te zorgen. In de blessuretijd werd keepster Van Seijst voor een derde keer gepasseerd toen Ravensbergen na een corner voor de tweede keer op de juiste plek stond: 3-1.