ALKMAAR - Na de flinke thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen Ajax (1-6) ging VV Alkmaar vrijdagavond ook tegen PSV onderuit (0-2). In tegenstelling tot een paar dagen eerder was het vertoonde spel tegen de Eindhovenaren toch reden om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. VV Alkmaar streed negentig minuten lang voor wat het waard was, maar ontbeerde het geluk op de juiste momenten.


Met Camie Mol als nieuwe aanvoerster en Puck Louwes in het doel als vervangster van de geblesseerde Femke Liefting liet de jonge ploeg van Mark de Vries eindelijk eens zien waar het toe in staat was. Tegen PSV, dat met speelsters als Mandy van den Berg, Kika van Es en Inessa Kaagman een schat aan ervaring in het elftal heeft, deden de Alkmaarders eigenlijk nooit onder omdat men vol de strijd aanging. De getoonde inzet leverde ook mogelijkheden op, maar Veerle van der Most kreeg net niet genoeg ruimte om keepster Lisan Alkemade te passeren. Aan de andere kant wist Puck Louwes, afgelopen zomer overgekomen van Saestum, al een keer knap te redden, maar was zij halverwege de eerste helft wel kansloos op een kopbal van Joëlle Smits. Waar in voorgaande wedstrijden de koppies bij VV Alkmaar nog wel eens gingen hangen na een achterstand ging de thuisploeg op dezelfde voet door en bijna leverde dat de gelijkmaker op toen een kopbal van Judith Roosjen de buitenkant van de paal schampte. Ook Amy Banarsie waagde nog een poging, maar zag Alkemade redden.

Na de rust was VV Alkmaar ook zeker niet de mindere van de gasten uit Eindhoven en kreeg het kansen via opnieuw Van der Most, Isa Colin en Karlijn Woons. Na ongelukkig hands van diezelfde Woons ging de bal echter aan de andere kant op de stip en maakte Smits haar tweede. Met de hardwerkende invallers Floor Spaan en Jasmijn van der Heijde ging VV Alkmaar nog op zoek naar de aansluiting, maar dit mocht niet zo zijn.

Kim Remijnse, na afloop uitgeroepen tot vrouw van de wedstrijd, was teleurgesteld maar ook trots. "Het is gewoon zonde zoals we de goals weer tegenkrijgen, maar we hebben samen laten zien waar we toe in staat zijn als we collectief inzet tonen. Het spel geeft zeker vertrouwen voor de komende wedstrijden."

VV Alkmaar - PSV 0-2 (0-1)

23. Joëlle Smits 0-1
57. Joëlle Smits (pen.) 0-2

VV Alkmaar: Louwes, Mol, Stoop, Woons, Caprino (79. Mollink), Remijnse, Colin, Roosjen, Van der Most (68. Spaan), De Vette, Banarsie (68. Van der Heijde).

PSV: Alkemade, Levels (86. Bross), Van den Berg, Van Es (66.Hendriks), Coolen, Biesmans (66. Ripa), Brugts, Thestrup (59. Hulswit), Smits, Kaagman (86. Rask), Worm.


Foto: Mike Schoonenberg Photography