ALKMAAR - VV Alkmaar heeft zich voor komend seizoen versterkt met Manique de Vette (20). De middenveldster maakt de overstap van Feyenoord naar de Alkmaarse eredivisionist, nadat zij eerder al haar talenten heeft laten zien bij onder andere Ajax. Komend seizoen wil zij dit bij VV Alkmaar doen en Manique heeft dus een contract voor één jaar getekend.


Manique de Vette heeft als jeugdinternational al diverse interlands gepseeld in Oranje vanaf O15 t/m O19. Manique is geboren in Rotterdam, maar woont in Numansdorp, waar zij begon met voetballen bij NSVV. Naast haar passie voor voetbal doet Manique ook aan snowboarden en de speelster gaat naast haar voetbalcarrière ook een studie psychologie volgen.

Haar eerste indruk van de club uit Alkmaar is zeer positief, ‘’Een leuk en verzorgd opbouwend voetbalteam en een trainer/coach die talentontwikkelingen voorop heeft staan’’. Op persoonlijk vlak hoopt de speelster zichzelf te kunnen door ontwikkelen. "Ik hoop vooral veel te spelen, belangrijk te zijn voor het team en te leren van zowel de technische staf als medespeelsters. Als wij dat kunnen doen met verzorgd voetbal, plezier en veel wedstrijden te winnen zie ik een mooie tijd tegemoet bij deze club".