VELSEN-ZUID - VV Alkmaar heeft de eerste driepunter van het seizoen behaald door de Noord-Hollandse derby tegen Telstar met het kleinst mogelijke verschil te winnen. In Velsen-Zuid zorgde Manique de Vette voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

Ondanks dat de thuisploeg het meeste balbezit had was trainer Mark de Vries zichtbaar opgelucht na afloop en hij vond het dan ook allerminst een gestolen overwinning. "Dit is een overwinning van het collectief die we samen hebben uitgevoerd. Daarin had Telstar misschien meer balbezit, maar de beste kansen waren voor ons. Dit is dan ook zeker een verdiende zege."

Vooraf stonden beide ploegen nog op één schamel puntje en de strijd ging er dus om wie er na de zevende speelronde hekkensluiter zou zijn. Daarin begon Telstar goed met een aantal doelpogingen van Dominique Bruinenberg. Het doelpunt viel na een kwartier spelen echter aan de andere kant toen Manique de Vette optimaal profiteerde van balverlies bij de thuisploeg en keepster Kelly Steen verschalkte. Telstar probeerde het daarna opnieuw, maar had moeite om door de hechte Alkmaarse defensie heen te breken en als dat al een keer gebeurde dan was keepster Puck Louwes een zekere factor. Op slag van rust had Amy Banarsie zelfs een tweede Alkmaarse treffer op haar schoen, ware het niet dat Steen nog net wist te redden.

Na de rust was het beeld niet anders. Telstar had het meeste balbezit, maar opnieuw gaf VV Alkmaar geen krimp en bewees in de omschakeling scherp te zijn op het moment dat de vermoeidheid bij Telstar toesloeg. Hierbij moest Steen opnieuw in actie komen bij pogingen van de invalsters Elanur Polat en Jasmijn van der Heijde, waardoor het bij 0-1 bleef.

Komende vrijdag 25 november gaat VV Alkmaar op bezoek bij Fortuna Sittard.

Telstar - VV Alkmaar 0-1 (0-1)
15. De Vette 0-1