ALKMAAR - VV Alkmaar heeft ook de voorlaatste thuiswedstrijd op het sportcomplex aan de Robonsbosweg verloren. De ploeg van trainer Mark de Vries, die zoals vandaag bekend is geworden volgend seizoen de trainer van AZ wordt, ging in eigen huis nipt onderuit tegen PEC Zwolle.

Naast de komst van De Vries naar AZ maakte de Alkmaarse club tevens bekend na dit seizoen de thuiswedstrijden te zullen afwerken in Wijdewormer. Voor VV Alkmaar, dat dus na dit seizoen stopt was het dus nog de kans om zich te laten zien aan het thuispubliek in Wijdewormer. Na het duel tegen PEC Zwolle van afgelopen vrijdag volgt op de slotdag van de competitie (7 mei) alleen nog een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

PEC Zwolle wilde zich in Alkmaar ook nog wel een keer laten zien en ging fel van start, maar keepster Puck Louwes had een aantal uitstekende reddingen in huis en hield zo haar ploeg op de been. Tegen het eind van de eerste helft liet ook VV Alkmaar zich steeds meer gelden met vrije trappen die over gingen van Roosjen en De Vette en een goede kans voor Veerle van der Most wiens schot ternauwernood gekeerd wed door keepster Van der Flier.

Na een klein uur spelen moest Louwes zich alsnog gewonnen geven bij een rake vrije trap van Imre van der Vegt. In het laatste half uur zette VV Alkmaar nog wel aan, maar kon de vijfde nederlaag op rij niet voorkomen: 0-1.

VV Alkmaar blijft zodoende voorlaatste in de Eredivisie Vrouwen waar PEC Zwolle door de winst naar de zesde plaats klimt.

VV Alkmaar - PEC Zwolle 0-1 (0-0)

58. Van der Vegt 0-1

Foto: Mike Schoonenberg Photography