ALKMAAR - VV Alkmaar speelt komende vrijdag 11 maart het thuisduel tegen SC Heerenveen. De beide ploegen treffen elkaar inmiddels voor de vijfde keer dit seizoen en voor de vierde keer in twee maanden gebeurt dat in Alkmaar.


De ploeg van trainer Mark de Vries zal er in ieder geval op gebrand zijn om zich te revancheren op de Friezinnen. Niet alleen werd men in bekerverband op schlemeliege wijze uitgeschakeld door de Friezinnen, maar afgelopen weekend ging SC Heerenveen de Alkmaarders ook nog eens voorbij op de ranglijst van de Eredivisie Vrouwen. VV Alkmaar kan bij winst de zevende plaats in ieder geval weer overnemen.

Er gebeurde eerder dit seizoen al het één en ander tussen beide ploegen. De eerste keer dat beide ploegen elkaar troffen was voor de winterstop in Heerenveen. VV Alkmaar ging daar met 3-0 onderuit. Op 14 januari volgde de return in Alkmaar die eindigde zoals het begon (0-0).

Vervolgens werden beide ploegen aan elkaar gekoppeld in het bekertoernooi en dat had nogal wat voeten in de aarde. Nadat het duel eerst al werd afgelast wegens vele coronabesmettingen bij de Friese ploeg ging het op zaterdag 19 februari alsnog door, maar na problemen met het veld en hevig noodweer wenste SC Heerenveen na de rust, VV Alkmaar had op dat moment een 2-1 voorsprong, niet verder te spelen. Uiteindelijk werd het duel een paar dagen later, op woensdagmiddag, alsnog uitgespeeld met een knotsgek scoreverloop. De voorsprong van VV Alkmaar werd teniet gedaan en na negentig minuten stond het 3-3. In de verlenging werd er nog een vijfmaal gescoord waarbij SC Heerenveen door ging naar de kwartfinale (5-6). Overigens liet de ploeg van trainer Roeland ten Berge zich afgelopen week in die kwartfinale flink verrassen door Excelsior (1-2).

De wedstrijd VV Alkmaar - SC Heerenveen begint vrijdagavond om 19.30 uur op het sportcomplex aan de Robonsbosweg in Alkmaar.