ALKMAAR - VV Alkmaar heeft niet kunnen stunten in de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Ajax. De ploeg van trainer/coach Mark de Vries ging in eigen huis met 1-4 onderuit. Ajax, van trainer Danny Schenkel, neemt door de zege de kop weer over in de Eredivisie Vrouwen.

Voor Ajax was de ontmoeting met VV Alkmaar het eerste duel sinds 21 november. Toen werd hekkensluiter Excelsior met 2-0 aan de kant gezet. Van het gebrek aan wedstrijdritme was in de openingsfase weinig te merken. Een geplaatst schot in de hoek van Victoria Pelova en een rebound van Eshly Bakker na een kopbal van Stefanie van der Gragt brachten het team van trainer Danny Schenkel binnen twintig minuten op een comfortabele 0-2 voorsprong. Na twee eerdere pogingen van Alieke Tuin kwam de thuisploeg kort voor rust terug. In de 37ste minuut scoorde de 17-jarige Veerle van der Most, die op het laatste moment haar debuut in de basis mocht maken, de aansluitingstreffer voor de Alkmaarders.

Na de rust zocht Ajax wederom de aanval om de marge weer naar twee te brengen. Dat lukte na een uur spelen minuut via Romeé Leuchter op aangeven van Chasity Grant. VV Alkmaar probeerde het nog en streed voor wat het waard was, maar in de blessuretijd werd het zelfs nog 1-4 toen Maudy Stoop de bal ongelukkig in haar eigen doel werkte.

Ajax heeft na de overwinning op VV Alkmaar nu 22 punten uit elf wedstrijden. Daarmee komt het op gelijke hoogte met Feyenoord, maar is het doelsaldo van de Amsterdammers beter. Volgend weekend treffen Ajax en Feyenoord elkaar op De Toekomst. Voor VV Alkmaar is de winterstop al aangebroken. Zij hervatten de competitie op 14 januari met een thuisduel tegen SC Heerenveen.

Foto's: DP Sportfotografie