ROTTERDAM - In de elfde speelronde van de Eredivisie Vrouwen heeft VV Alkmaar eindelijk de eerste competitiezege weten te behalen en daarmee de rode lantaarn overgedragen aan Excelsior. Op bezoek bij de Rottterdammers zegevierde de ploeg van trainer/coach Corina Dekker met liefst 0-3.


Afgelopen dinsdag verloren de Alkmaarders nog het inhaalduel tegen PEC Zwolle met dezelfde cijfers, maar dit bleek een vertekend beeld aangezien deze winst in het laatste kwartier tot stand kwam nadat de VV Alkmaar in de eerste helft een handvol kansen om zeep had geholpen. Dekker roemde toen al haar jonge spits Charlotte Hulst, ondanks dat die tijdens dat duel het vizier niet op scherp had staan. 'Toch zie ik dat Charlotte het in zich heeft. Ze is jong en moet nog veel leren, maar uiteindelijk gaat zij echt de weg naar het doel wel vinden.'

Tegen Excelsior, die een week eerder in de Eredivisie-Cup ook al werden verslagen (4-3), voegde Hulst de daad bij het woord en liet zij zien waartoe in staat te zijn. Na een Alkmaarse corner scoorde zij rond de twintigste minuut van dichtbij haar derde goal van het seizoen, en na een uur spelen wist zij een pass van Emmeke Henschen op waarde te schatten. Op dat moment speelde Excelsior al enige tijd met een vrouw minder want vlak na de eerste goal liet Fréderique Nieuwland haar frustraties de vrije loop met een onnodige overtreding en dito reactie en kreeg geheel terecht rood.

Excelsior probeerde het in de slotfase nog wel, maar de Alkmaarders bleven geconcentreerd en fier overeind en liepen in de blessuretijd via Ilvy Zijp nog uit naar 0-3.