HEERENVEEN - In een zeer doelpuntrijke slotfase hebben de vrouwen van VV Alkmaar drie punten meegenomen uit Friesland. De thuisploeg nam kort na de rust een 2-1 voorsprong, maar nadat de Alkmaarders na een uur spelen op gelijke hoogte waren gekomen wisten zij het duel in de slotfase te beslissen met een 3-5 eindstand tot gevolg.

Een hoofdrol was er wederom weggelegd voor de 19-jarige Chelsea Kenton die twee doelpunten voor haar rekening wist te nemen. De eerste daarvan maakte ze kort nadat Nathalie van den Heuvel de Friezinnen op voorsprong had geschoten. De 1-1 bleek tevens de ruststand. Heerenveen kwam kort na de rust op een hernieuwde voorsprong via Tiny Hoekstra die de bal achter keepster Nicolle Martens plaatste. Martens was in de rust de zieke Pauline Quaye komen vervangen.

Nadat Sylvie van der Plas de stand opnieuw gelijk trok gebeurde er van alles in een knotsgekke slotfase waarbij VV Alkmaar de overhand had.Uit een assist van Martens bracht Jolet Kommen de Alkmaarders voor het eerst op voorsprong, en kort hierop was het aanvoerster Yvette Derks die de wedstrijd definitief besliste. Kenton maakte vervolgens haar tweede van de avond alvorens de eindstand op 3-5 werd bepaald door Hoekstra.