ALKMAAR – VV Alkmaar, uitkomend in de Eredivisie Vrouwen, heeft een nieuwe assistent-trainer gevonden in de persoon van Mark de Vries. De voormalige profvoetballer zal komend seizoen hoofdtrainer Corina Dekker bijstaan en gaat daarmee een nieuwe uitdaging aan.


De Vries wordt daarmee de opvolger van Hassan Azoum, en laat dat nu degene zijn die hem ook geïntroduceerd heeft binnen de club. ‘Ik ken Hassan al jaren en toen hij twee maanden geleden over deze functie begon ging ik er eens over nadenken. Sterker, dat idee is sindsdien niet meer uit mijn hoofd geweest’, aldus de in Heerhugowaard wonende trainer.

Voor De Vries iets compleet nieuws want tot dusverre werkte hij alleen in het mannenvoetbal. De 45 jarige oefenmeester, geboren in Paramaribo, Suriname, maar opgegroeid in Nederland kan terugkijken op een glansrijke carrière als profvoetballer die midden jaren ’90 begon bij FC Volendam. In Nederland kwam hij nadien uit voor FC Dordrecht, SC Heerenveen, ADO Den Haag en SC Cambuur terwijl hij in het buitenland uitkwam voor Chamois Niortais, Heart of Midlothian, Leicester City, Leeds United en Dundee United.

Met name de twee jaren bij Heart of Midlothian waren succesvol en De Vries is in Edinburgh nog steeds ongekend populair bij de supporters. Bij zijn laatste profclub, SC Cambuur, werd De Vries in het seizoen 2009-2010 zelfs uitgeroepen tot beste speler van de 1e Divisie. Nadien voetbalde hij nog even bij de amateurs en ging vervolgens het trainersvak waar hij afgelopen jaar opdook bij eersteklasser Kolping Boys.

Een rol die hij ook komend seizoen zal vervullen, maar daar komt nu dus de uitdaging van VV Alkmaar bij. ‘Vrouwenvoetbal is inderdaad helemaal nieuw voor mij, maar ik zie het ook als een extra aanvulling en om een nieuw licht te laten schijnen op mijn trainersloopbaan.‘

Van VV Alkmaar heeft hij dan ook direct een goed en positief beeld. ‘Ik heb met Corina gesproken en die is gewoon heel duidelijk en open. Je merkt gelijk dat je met iemand zit die net zo voetbalgek is als dat ik zelf ben en dat we qua gedachten op dezelfde lijn zitten. Ook in de gesprekken met speelsters merk je dat er een jonge enthousiaste groep staat met veel ambitie. Neem daarbij het opleidingsplan en je voelt dat er bij VV Alkmaar mooie dingen staan te gebeuren en ik kijk er dan ook naar uit om deze job aan te gaan’, besluit De Vries.