ALKMAAR - VV Alkmaar heeft vrijdagavond ondanks een snelle 2-0 voorsprong met 2-3 verloren van ADO Den Haag. De ploeg van coach Judith Kuijpers had na ruim tien minuten uit de eerste twee kansen weten te scoren, maar wist die voorsprong dus niet vast te houden. Uiteindelijk zou een gelijkspel een juiste afspiegeling geweest van de wedstrijd, maar in de slotfase kregen de Alkmaarders ook nog het deksel op de neus.

De voortvarende start van de Alkmaarders leverde dus direct effect op. Na vier minuten kon Simone Kets de score openen en pakweg zeven minuten later was het Chelsea Kenton die Louise Bos bediende die de 2-0 tegen de touwen kopte. Halverwege de eerste helft deed ADO Den Haag iets terug via Taylor Ziemer, maar in principe had de thuisploeg de zaakjes nog steeds onder controle.

Dat werd anders toen de gasten na een uur spelen vanuit het niets op 2-2 kwamen via Victoria Pelova. Vervolgens kon het alle kanten op, maar waar Kets misschien wel de grootste kans van de wedstrijd om zeep hielp daar lukte het ADO Den Haag in de slotfase wel toen Alyssa Daal optimaal profiteerde van de ruimte die haar geboden werd.

VV Alkmaar sluit komende vrijdag 21-12 het voetbaljaar 2018 af met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (19.30 uur)

VV Alkmaar - ADO Den Haag 2-3 (2-1)