ALKMAAR - In de B-poule van de play-offs in de Eredivisie vrouwen hebben VV Alkmaar en SC Heerenveen de punten gedeeld. Vrijdagavond werd het in Alkmaar 1-1.

Met dat gelijke spel mocht de thuisploeg het meest tevreden zijn. Allereerst omdat men eerder dit seizoen nog kansloos verloor van de Friezinnen (0-7), maar ook omdat ook nu Heerenveen de betere ploeg was. VV Alkmaar mocht met name keepster Nicolle Martens dankbaar zijn die zich tot uitblinker ontpopte. Toch moest zij halverwege de eerste helft capituleren toen Fenna Kalma een assist van Suzanne Admiraal wist af te ronden. Op slag van rust wist de thuisploeg vanuit het niets op gelijke hoogte te komen toen Anne-Fleur Duppen een voorzet van Simone Kets wist af te ronden.

Na de pauze werd VV Alkmaar wat sterker, maar had de wedstrijd beide kanten kunnen opvallen met kansen over en weer. In de stand kwam echter geen verandering meer.

VV Alkmaar - SC Heerenveen 1-1 (1-1)