ALKMAAR - In de Eredivisie Vrouwen hebben VV Alkmaar en PEC Zwolle vrijdagavond de punten gedeeld. Beide ploegen maakten er een vermakelijk en enerverend schouwspel van dat eindigde in 3-3.


Het is nog niet eens twee maanden geleden, op 2 maart, dat VV Alkmaar als hekkensluiter in eigen huis van PEC Zwolle verloor (0-3). Het duel van vrijdag toonde de progressie die de equipe van Corina Dekker sindsdien heeft gemaakt. Nadien werden Excelsior en SC Heerenveen verslagen en deden de Alkmaarders afstand van de laatste plaats. In de strijd om de 5e t/m 8e plaats waarin men nu deelneemt lijkt het er op dat de ploegen niet veel voor elkaar onder doen. Nada verleden week week PEC Zwolle en Heerenveen een gelijkspel overeen kwam waren ook nu de verschillen klein.

Voor de openingstreffer vielen er over en weer al kansen te noteren. Het eerste schot was van Sanne Koopman die naast mikte, en vervolgens waren de mogelijkheden voor PEC Zwolle. Zowel Jassina Blom als Danique Noordman troffen de paal. Nog groter was de kans voor Sanne Koopman, in stelling gebracht door Chimera Ripa. Op nog geen meter afstand van het doel raakte zij de bal volledig verkeerd. Toch bleken Koopman en Ripa even later wel verantwoordelijk voor de openingstreffer toen eerstgenoemde de bal bezorgde bij Ripa die vanaf randje buitenspel keepster Moon Pondes kansloos liet. Lang bleef de voorsprong echter niet staan want binnen vijf minuten schoot Marushka van Olst vanaf rechts in de verre hoek raak: 1-1.

Ook na rust gebeurde er genoeg. PEC Zwolle begon sterker met een kans voor Kely Pruim en vervolgens was het Maudy Stoop die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. In die fase kwam VV Alkmaar goed weg omdat de gasten eerst voor een derde keer het aluminium raakten en scheidsrechter Spaan daarna een handsbal in het strafschopgebied over het hoofd zag. De thuisploeg herstelde zich, toonde karakter en werd daarvoor beloond. Met een fraaie lob maakte Ripa haar tweede van de avond na een lange bal van Maudy Stoop kon Sanne Koopman doeltreffend uithalen. Hoewel pas 18 jaar speelde Koopman alweer haar 50e wedstrijd in Alkmaarse dienst en behalve het doelpunt ging zij weer voorop in de strijd. Toch bleek dit niet genoeg voor de overwinning. Invalster Evi Maatman, die nog deze week haar eerste profcontract tekende, liet de 3-3 aantekenen. Bijna greep VV Alkmaar zelfs nog de zege in de blessuretijd, doch de lat stond een derde treffer van Ripa in de weg.

VV Alkmaar - PEC Zwolle 3-3 (1-1)
33. Chimera Ripa 1-0
38. Marushka van Olst 1-1
53. Maudy Stoop 1-2 (e.d.)
68. Chimera Ripa 2-2
79. Sanne Koopman 3-2
83. Evi Maatman 3-3


Foto's: DP Sportfotografie