ALKMAAR - Na VV Bergen, Schagen United, Wartburgia, Kolping Boys, Keepersworld, Always Forward, Foresters, Jong Holland, de Kadoelen, Amstelveen Heemraad, VVV Westzaan en ZOB is nu ook KFC een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met VV Alkmaar.


De Kooger Football Club (‘KFC’) speelt sinds haar oprichting in 1910 een vooraanstaande rol in de Zaanstreek. De club telt vandaag de dag nagenoeg 1.000 leden en is veruit de meest omvangrijke voetbalvereniging in de regio.

De Damesafdeling van KFC bestaat inmiddels vijfenveertig jaar. Grondlegger van de jubilerende afdeling is Ed Molenaar, een neef van de bekende broers Kees en Klaas Molenaar. Het vrouwenvoetbal bij KFC kende in die jaren veel hoogtepunten. De meiden van KFC wonnen driemaal de nationale beker en werden twee keer tweede. Verder eindigden zij landelijk drie keer op een tweede plaats. Internationals waren Anja Bonte, Linda van Amerongen, Marleen Molenaar, Miranda Noom, Marjoke de Bakker en Christa Nanninga. Marjoke de Bakker was tot voor kort topscorer aller tijden van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal met 29 doelpunten.

Vier jaar geleden heeft KFC ingezet op het groeien van haar vrouwenafdeling. Cruciaal in dit proces blijkt het maken van een omslag van uitsluitend recreatievoetbal naar prestatievoetbal, waar naast plezier de ontwikkeling van de speelsters centraal staat. Gediplomeerde trainers en goed materiaal zijn hierbij onontbeerlijk. KFC heeft met de overgang van recreatief naar prestatievoetbal inmiddels de eerste sporen verdiend. Het eerste vrouwenelftal van KFC is na de promotie in het seizoen 2011/2012, het kampioenschap en het winnen van de KNVB-beker in het seizoen 2012/2013, in het seizoen 2013/2014 wederom kampioen geworden. De vrouwen van KFC komen sindsdien uit in de tweede klasse KNVB.

KFC en VV Alkmaar gaan samenwerken aan de verdere ontwikkeling van de voetbalsters en de train(st)ers in de regio. Tevens zullen wij samen o.a. clinics en workshops gaan organiseren en zal KFC gebruik kunnen maken van alle andere voordelen van Partnerclub.

Op de foto: KFC Voorzitter Tako Boelens (links) en en manager commerciële zaken Patrick Tenthof van vv Alkmaar.