ALKMAAR - Pakweg anderhalve maand geleden won VV Alkmaar met 4-3 van SC Heerenveen na een knotsgekke slotfase. In de play-offs maakten beide ploegen er opnieuw een spektakel van waarbij het venijn in de staart zat. Ditmaal echter zonder winnaar (3-3).

Voor trainer/coach Corina Dekker van VV Alkmaar was het wedstrijdverloop, alles zes doelpunten vielen in het laatste half uur, tekenend voor haar ploeg in de play-offs. De jonge ploeg bleef lang puntloos in de reguliere competitie, maar aan het eind van de rit en in de play-offs toonde men regelmatig het talent en de doelgerichtheid. 'We geven echter net zo makkelijk de doelpunten weer weg'. Vooral afgelopen dinsdag was Dekker daarover niet te spreken toen haar ploeg bij Excelsior een 1-2 voorsprong weggaf en met 3-2 verloor. 'Het zou een schande zijn als we onder Excelsior eindigen', sprak ze toen.

Tegen SC Heerenveen leek het die kant in eerste instantie niet op te gaan want het duel bleef een uur lang doelpuntloos. De gasten waren in de openingsfase even gevaarlijk uit een tweetal corners. Op slag van rust kreeg VV Alkmaar de eerste echte kans, maar Annemiek Kruijthof kreeg de bal niet langs keepster Charetha Okken.

De ban werd in de 60e minuut wel gebroken door de thuisploeg met dank aan twee jongelingen. Isabelle Nottet, dinsdag goed voor haar eerste goal, bediende Emmeke Henschen die de 1-0 achter Okken schoot. Door Kelly Zeeman meer in te schuiven nam SC Heerenveen meer risico, maar het sorteerde wel effect toen Kirsten van de Wetering de gelijkmaker liet aantekenen. Er stonden nog tien minuten op de klok toen Sanne Koopman, op aangeven van Henschen, voor een hernieuwde Alkmaarse voorsprong zorgde. Toch leek VV Alkmaar het weer weg te geven door weifelend optreden van zowel keepster Henrikka Makela alsmede de verdediging. Roos van der Veen en Nikée van Dijk zorgden hierdoor binnen drie minuten voor de 2-3. In de blessuretijd wist Chantal Schouwstra met een intikker alsnog een Alkmaars punt te redden en bijna greep men zelfs de volle winst ware het niet dat Chimera Ripa in het zijnet schoot.

VV Alkmaar - SC Heerenveen 3-3 (0-0)
60. Emmeke Henschen 1-0
74. Kirsten van de Westeringh 1-1
81. Sanne Koopman 2-1
87. Roos van der Veen 2-2
89. Nikée van Dijk 3-2
90. Chantal Schouwstra 3-3

Foto's: DP Sportfotografie