HEERENVEEN - In de Eredivisie Vrouwen hebben SC Heerenveen en VV Alkmaar vrijdagavond de punten gedeeld. De vier doelpunten vielen allen in de tweede helft: 2-2.

"Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel". Deze aloude regel ging vrijdagavond op in Heerenveen en trainer Mark de Vries van VV Alkmaar zag het met lede ogen gebeuren nadat zijn ploeg in de eerste helft prima speelde met de nodige mogelijkheden. Toch wist men het net niet te vinden.

Kort na de rust deed Nina Nijstad dat aan de overkant wel. VV Alkmaar raakte echter niet van slag al tikte de tijd wel door. Een kwartier voor tijd, De Vries stond net klaar om wat aanvullende impulsen in te brengen, wist Judith Roosjen alsnog de gelijkmaker te scoren. En dezelfde Roosjen, twee seizoenen geleden nog uitkomend voor Heerenveen, zorgde vlak voor tijd ook voor de 1-2. De vreugde was van korte duur want vrij snel na de aftrap zorgde invaller Roos de Haas voor de 2-2. "Een teleurstelling, al ben ik blij dat we van de nul af zijn. Na de zeperd van vorige week tegen FC Twente (0-5) ben ik opgelucht dat het eerste punt binnen is", aldus De Vries.

SC Heerenveen - VV Alkmaar 2-2 (0-0)
51. Nijstad 1-0
75. Roosjen 1-1
89. Roosjen 1-2
90. De Haas 2-2