ALKMAAR - VV Alkmaar heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Amy Banarsie. De 21-jarige speelster en Surinaams internationaal uit Lelystad komt over van PEC Zwolle en hoopt volgend seizoen veel minuten te kunnen maken en met veel vertrouwen en plezier te kunnen voetballen.


Amy Banarsie heeft voor een jaar getekend bij de Alkmaarse eredivisionist. Amy is op haar vijfde begonnen met voetballen bij SV Lelystad en vanaf haar veertiende is het talent gaan spelen voor PEC Zwolle. Reeds op haar 15e mocht zij haar eredivisiedebuut maken voor de Zwollenaren.

Na enkele seizoenen waarvan één seizoen in het water viel door een blessure is Banarsie klaar voor de volgende stap in haar carrière. Amy kan zowel op het middenveld als voorin uit de voeten. ‘’Ik was mij aan het oriënteren voor een andere omgeving, voor mijn gevoel was ik daar aan toe. Na een eerste gesprek met Mark de Vries voelde het eigenlijk direct heel goed’’ geeft Amy aan. "Ik kijk er naar uit om hier aan de slag te gaan en belangrijk te zijn voor het team."

Naast spelen in de eredivisie maakte Amy dit jaar de keuze om haar interlandcarriére voort te zetten bij het Surinaamse vrouwenelftal. Op 18 februari debuteerde zijn in een interland tegen Mexico en speelde zij inmiddels vier interlands voor haar land.