ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente schieten de laatste weken met scherp en hebben daar in de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar nog eens een schepje bovenop gedaan. Na dertien doelpunten in de laatste twee wedstrijden gooide de ploeg van Tommy Stroot er nog eens een negenklapper overheen. Anna-Liene Stolze (foto) nam daarbij liefst vier goals voor haar rekening.

Mochten de Alkmaarders enige illusies hebben op een goed resultaat in Enschede dan was die binnen tien minuten de grond ingeboord. De wedstrijd was nog geen minuut op gang toen Anna-Lenie Stolze de score al open brak en deze werd even later verdubbeld door Suzanne Giesen. Met een mooie lob van Stolze, via de binnenkant van de paal, had keepster Makela nog voor de rust voor d derde keer het nakijken.

Zelfs zonder sterkhouders als Bente Jansen en Marisa Olislagers was de thuisploeg ook na de rust niet te stuiten. Binnen vijf minuten bracht Stolze haar totaal van de dag op vier en FC Twente op 5-0. De jonge Alkmaarse ploeg van Corina Dekker liet het hoofd weemoedig hangen en werd aan alle kanten voorbij gelopen. Achtereenvolgens Fenna Kalma, Fieke Kroese, Renate Jansen en Romy Speelman tilden de stand dan ook naar een ongekende 9-0.