ALKMAAR - Dat VV Alkmaar als opleidingsinstituut ook buiten de Nederlandse landsgrenzen de nodige naamsbekendheid heeft is deze zomer weer gebleken. Keeperstalent Roos van Eijk maakt de verrassende stap naar de Italiaanse club AC Milan.


De talentvolle keepster en jeugdinternational uit Bergen tekende afgelopen voorjaar nog een nieuw contract bij de Alkmaarse eredivisionist, maar kon de kans die ze nu kreeg niet laten schieten. Vanwege het lopende contract zijn de Italiaanse topclub en VV Alkmaar in goed overleg een vergoeding overeen gekomen die past bij een dergelijke overgang.

Roos van Eijk begon met voetballen bij Berdos (later VV Bergen) en kwam via FC Castricum in de jeugdopleiding bij VV Alkmaar terecht om zo door te groeien naar de eerste selectie. De overstap naar Milaan is niet alleen een erkenning voor het talent van Van Eijk, maar tevens voor VV Alkmaar als opleidingsclub.

VV Alkmaar feliciteert Roos met deze prachtige stap en wenst haar alle succes in de toekomst toe.


Op de foto:
Roos van Eijk te midden van speelsters en technische staf van VV Alkmaar bij haar afscheid van de club (foto: Mike Schoonenberg Photography)