ALKMAAR - Na VV Bergen, Schagen United, Wartburgia, Kolping Boys, Keepersworld, Always Forward, Foresters, Jong Holland, Kadoelen, Amstelveen Heemraad, VVV Westzaan, ZOB en KFC is nu ook RKEDO een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met VV Alkmaar.


Met bijna 140 leden is de damesafdeling van RKEDO uitgegroeid tot een van de grootste van West-Friesland en tot een zeer succesvolle tak bij RKEDO. Na een moeizame start in 1983 is het damesvoetbal niet meer weg te denken binnen de club.

De eerste training voor de dertien meiden die zich hebben aangemeld bij RKEDO wordt gehouden op 19 augustus 1983 onder leiding van Ron Bergen. Een paar weken later neemt Theo van der Himst de training over. Een begeleider wordt gevonden in de persoon van René Hoogewerf uit Obdam. De eerste oefenwedstrijd wordt gespeeld op De Krom, de tegenstander is Dynamo uit Ursem. De wedstrijd eindigt in een 1-3 nederlaag. Het eerste RKEDO-doelpunt komt van de voet van Jacqueline van der Lee (tegenwoordig coach van de jongens onder-15-2). De doelpuntenmaakster wordt een seizoen later de begeleidster van het eerste meisjes pupillenelftal.

Tim Koning wordt in 1988 trainer van de dames en dit resulteert direct in een kampioenschap. De kampioenswedstrijd wordt met 6-0 gewonnen van De Blokkers. Negen jaar later herhaalt Tim dat kunstje door wederom kampioen te worden, dit keer zelfs ongeslagen. Na veertien seizoenen neemt de succesvolle trainer afscheid van de dames en gaat hij de junioren trainen.

De afgelopen jaren wist ook de jeugd van RKEDO enkele prachtige resultaten neer te zetten. In 2019 won de MO13-1 de KNVB Beker op het prachtige complex van de Legmeervogels, een kunstje dat de MO15-1 in 2016 al eens wist te presteren. Een gecombineerd meiden elftal won verder in 2019 de felbegeerde West-Friesland Cup, na de finale in 2017 en 2018 verloren te hebben.

De huidige damestak van RKEDO bestaat uit de MO10, MO11, MO15, MO17 en vier Dameselftallen. Een prachtig aantal damesleden waar we als vereniging supertrots op zijn!

RKEDO en VV Alkmaar gaan samenwerken aan de verdere ontwikkeling van de voetbalsters en de train(st)ers in de regio. Tevens zullen wij samen o.a. clinics en workshops gaan organiseren en zal KFC gebruik kunnen maken van alle andere voordelen van Partnerclub.

Op de foto: Mark de Vries en Tino Takken (RKEDO)