ALKMAAR - VV Alkmaar is alsnog uitgeschakeld in de achtste finale van het KNVB-beker. Het restant van de afgelopen zaterdag gestaakte wedstrijd tegen SC Heerenveen kende woensdagmiddag een knotsgek en doelpuntrijk verloop waarin de gasten na verlenging met 5-6 wisten te winnen.

Bij de thuisclub kon men er nog steeds niet over uit dat de KNVB het restant van de wedstrijd liet spelen. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd onder erbarmelijke weersomstandigheden na de eerste helft gestaakt. VV Alkmaar had op dat moment net een 2-1 voorsprong genomen. Door het slechte weer met regen, natte sneeuw en veel wind, was het kunstgrasveld op twee plekken gaan bollen. Na overleg van scheidsrechter Robin Punt met de beide trainers, Mark de Vries van VV Alkmaar en Roeland ten Berge van SC Heerenveen, werd er besloten toch af te trappen. Na de rust wenste SC Heerenveen niet verder te spelen ondanks dat men bij VV Alkmaar in allerijl een tweede veld geprepareerd had en de scheidsrechter en speelsters van VV Alkmaar al klaar stonden voor de tweede helft.

Nadat de KNVB alle partijen had gehoord werd er toch besloten om het duel uit te spelen en zo stonden beide ploegen woensdag opnieuw tegenover elkaar. Onder veel betere omstandigheden met nog steeds veel wind, maar een heerlijk zonnetje werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Mitchel Krop. Wat volgde was een wedstrijd met heel veel doelpunten en net zo veel fouten. En scheidsrechter Krop deelde daar in mee toen hij in de 68e minuut in een perfect uitgevoerde sliding van Anna Ruiter op Nikéé van Dijk een overtreding zag. Zoï van de Ven pakte het cadeautje vanaf elf meter uit. Met nog zeven minuten op de klok namen de gasten zelfs een voorsprong toen een makkelijk gegeven vrije trap niet goed door keepster Femke Liefting gepareerd kon worden en Nina Nijstad bijde tweede paal kon intikken. Vlak voor tijd zag Krop echter ook een overtreding aan de andere kant en mocht Sanne Koopman aanleggen vanaf elf meter: 3-3, en dus verlenging.

In de verlenging werd het zo mogelijk nog gekker. Nog maar net op gang schoot Koopman al een vrije trap in de bovenhoek, maar SC Heerenveen kwam daar weer overheen. Na zwak verdedigen bij een corner maakte Elze Huls gelijk en wist Chimera Ripa een vrije trap van Van de Ven te verlengen tot doelpunt.

Voormalig VV Alkmaar-speelster Ripa haalde ook vernietigend uit toen de tweede helft van de verlenging net op gang was en hiermee was het feitelijk beslist. In de slotminuut viel er nog wel een eigen doelpunt, maar die kwam te laat om Heerenveen nog verder te verontrusten en zodoende staan zij zondag in de kwartfinale tegen Excelsior.

VV Alkmaar - SC Heerenveen 3-3, 5-6 n.v (2-1)

1. Sanne Koopman 1-0
4. Nikée van Dijk 1-1
45. Alieke Tuin 2-1
68. Zoï van de Ven (pen.) 2-2
83. Nina Nijstad 2-3
88. Sanne Koopman (pen.) 3-3
92. Sanne Koopman 4-3