BARENDRECHT - In de Eredivisie Vrouwen hebben Excelsior/Barendrecht en VV Alkmaar hun eerste punt van het seizoen binnen gehaald. In een doelpuntrijk duel werd het 3-3.

Nadat beide teams een week eerder het seizoen begonnen met een nederlaag maakte men er in Barendrecht een leuke pot van die alle kanten op ging. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Binnen een tijdsbestek van zes minuten opende Sheralinn Henriquez de score, en die werd verdubbeld door een rake kopbal van Nidia Bos.

Na de pauze namen de gasten uit Alkmaar het initiatief en via Chanté Dompig en een fraai afstandsschot van Kim van Velzen was de stand binnen een kwartier gelijk. Toen Samya Hassini vijf minuten voor tijd VV Alkmaar op voorsprong schoot leken zij er met de winst vandoor te gaan, maar ver in de blessuretijd zorgde Sophie Cobussen alsnog voor een puntendeling.

Excelsior/Barendrecht - VV Alkmaar 3-3 (2-0)
31. Henriquez 1-0