ALKMAAR - Vaak draait het bij voetbal om de spelers, maar ook trainers zijn van groot belang, dit weten Khalid Bare en Jeffry Moolenaar als geen ander. Khalid is al drie jaar betrokken bij de club VV Alkmaar, eerst als stagiair onder voormalig hoofdtrainer Corina Dekker en sinds vorig seizoen trotse trainer van M015. Ook heeft Khalid een lepel in de pap bij het eerste van de eredivisieclub. Jeffry is bij VV Alkmaar vanaf de winterstop begonnen als fysiotherapeut van het eerste elftal. Khalid tekent een contract als trainer van M017 vanaf volgend seizoen en Jeffry als trainer van M015.


Trainer worden

Khalid is begonnen bij VV Alkmaar als stagiair- trainer onder voormalig trainer Corina Dekker, zelf speelde Khalid ook voetbal bij Kolping Boys en vind het nog steeds erg leuk om met jongeren te werken, Khalid is inmiddels al 8 jaar met plezier werkende in het voetbal. Jeffry studeerde in zijn opleiding sport en beweging voor trainer, en sinds toen heeft hij de passie gekregen voor training geven. Zo is hij op het idee gekomen om trainer te worden en hij doet het nog steeds met alle plezier.

Sfeer en niveau verschil

Sfeer is belangrijk, binnen het team maar ook tussen trainers en staf, maar hoe zit dit nou bij VV Alkmaar? Volgens de mannen zit dit helemaal goed, er is ruimte voor een grapje hier en daar’, maar uiteraard kan ook erg serieus zijn. De meiden zijn inmiddels wel gewend aan die grapjes.‘’ Ook bij hun zit de sfeer er goed in, maar zodra het wedstrijddag is draait alles om de focus’’ verteld Khalid. Over het algemeen zijn Jeffry en Khalid het beiden eens dat er veel verschil is in het niveau van de teams, dit komt waarschijnlijk omdat het meidenvoetbal nog niet zo groot is als dat van jongens. Hierdoor zijn er minder teams en dus meer verschil in niveau. De manier van training geven bij vv Alkmaar is voor beide mannen goed bij te houden. VV Alkmaar is een opleidingsclub, dezelfde visie en ideeën hebben als de club is van groot belang. ‘’De club geeft ons heel veel ruimte, het moet wel binnen de lijnen van de club. Daar zit onze hoofd jeugdopleidingen wel erg kort op, maar dat houd je scherp en gretig’’, geeft Khalid aan.

Persoonlijke doelen

Beide mannen hebben persoonlijke doelen voor zichzelf gesteld, Jeffry gaat vanaf volgend seizoen werken met de meiden aan de technische vaardigheden van het voetbal. Daarnaast wilt hij meer werken aan de sfeer binnen het team. Hij wilt graag dat de meiden zich aan de juiste normen en waarden houden, ‘’Dit vind ik persoonlijk belangrijk om vervolgens goed te kunnen trainen‘’ aldus Jeffry. Khalid ziet zijn speelsters graag het beste uit zichzelf halen en wilt graag dat zij zichzelf durven te laten zien. Natuurlijk zien beide trainers hun toppers het debuut maken in het eerste en zijn bereid daar alles voor te geven, als speelsters debuteren in het eerste, hebben wij het goed gedaan’’.