ALKMAAR Na 90 minuten leek VV Alkmaar de punten aan Ajax te moeten laten. In de absolute slotfase trokken de Alkmaarse dames de stand alsnog gelijk, 2-2.

In de wetenschap dat het bij een overwinning in punten gelijk zou komen met Ajax begon VV Alkmaar aan het thuisduel, al wist het ook dat het geen gemakkelijke opgave zou worden om de Amsterdammers te verslaan.

Een kwartier voor tijd leek VV Alkmaar haar meerdere te moeten herkennen in Ajax. De ploeg van trainer/coach Judith Kuipers keek toen tegen een 0-2 achterstand aan. Twintig minuten voor tijd bracht Marjolijn van den Bighelaar Ajax aan de leiding. Een kleine drie minuten later was het Vanity Lewerissa die de score verdubbelde.

Knap
VV Alkmaar liet zien dat het zich niet zomaar wilde neerleggen bij een nederlaag. In de eerste minuut van de blessuretijd maakte Simone Kets uit een corner de aansluitingstreffer. Een minuut later was de comeback compleet toen Knol, vijf minuten eerder ingevallen, de 2-2 maakte.

VV Alkmaar – Ajax 2-2 (0-0)
0-1 Marjolijn van den Bighelaar (70e)
0-2 Vanity Lewerissa (73e)
1-2 Simone Kets (90+1)
2-2 Anna Knol (90+2)

VV Alkmaar: J. Duppen. Rijks, Altelaar, Derks, Bos. Kenton, A. Duppen (Lommen/46), Kets. Van der Plas (Knol/87), Martens, Hopmans (Stoop/81).

Ajax: Kop. Van der Most, Doorn, Akkerman, Van Es. Munsterman (Salmi/90), Van den Bighelaar, Jansen. Verhoeve, E. Bakker (L. Bakker/70), Lewerissa (Van de Westeringh/73).