ALKMAAR - Louise Bos, sinds 2017 speelster van VV Alkmaar, heeft tijdens de winterstop besloten haar voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De 22-jarige middenveldster werd voor de derde keer geconfronteerd met een zware knieblessure en zal zich gaan richten op haar maatschappelijke carrière.


Naam: Louise Bos

Geboortedatum: 19 juli 1999

Geboorteplaats: Purmerend

Vorige clubs: ZOB en Telstar

Bij VV Alkmaar sinds: In 2015 ben ik bij Telstar begonnen. Telstar werd vervolgens VV Alkmaar dus sinds seizoen 2017/2018 speel ik bij VV Alkmaar

Debuut in VV Alkmaar 1: 22 december 2017 (PEC Zwolle - VV Alkmaar)


Louise, ons bereikte het treurige nieuws dat je hebt besloten om de voetbalschoenen (voorlopig) aan de wilgen te hangen. Hoe ben je tot dit besluit gekomen?

Helaas ben ik voor de derde keer geblesseerd geraakt aan mijn knie. Ik heb al twee keer meer dan zes maanden moeten revalideren vanwege deze blessure en helaas moet ik toch geopereerd worden. Na meerdere maanden revalideren, raakte ik bij één van de eerste (oefen)wedstrijden in mijn eigen team opnieuw geblesseerd aan mijn knie. Dit gebeurde helaas tot twee keer aan toe. Na de operatie moet ik opnieuw meerdere maanden revalideren en daarom heb ik besloten om te stoppen. Ik ben er dan ondertussen ruim twee jaar uit en ga ik mij meer focussen op mijn maatschappelijke toekomst.

Je hebt je besluit vorige maand bekend gemaakt. Hoe sta je er nu in en heb je het inmiddels een plaatsje gegeven?

Ik heb het inmiddels een plekje kunnen geven, maar ik blijf het natuurlijk ontzettend jammer vinden dat het zo is geëindigd. Ik had graag op een andere manier willen stoppen.

Wat doe je naast het voetbal (opleiding/werk)?

Ik doe de HBO opleiding facilitair management. Momenteel zit ik in mijn derde jaar. Ik loop nu een half jaar stage op het kantoor van Hema, waar ik het erg naar mijn zin heb. Volgend jaar verwacht ik af te studeren.

Heb je inmiddels over de toekomst nagedacht en of je nog wat in de voetballerij gaat doen of ga je bewust eerst afstand nemen?

Op dit moment neem ik er even afstand van en wil ik mij eerst focussen op mijn operatie en herstel. Voetbal blijft natuurlijk iets wat ik heel erg leuk vind dus ik ga het vast en zeker niet helemaal loslaten.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad bij VV Alkmaar en ik zal natuurlijk de wedstrijden blijven volgen.