ALKMAAR - Afgelopen weekend is ook de competitie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen weer van start gegaan. Voor VV Alkmaar ging dat gepaard met een ruime nederlaag op bezoek bij landskampioen FC Twente. Komende vrijdag speelt de equipe van trainer/coach Mark de Vries de eerste thuiswedstrijd als ADO Den Haag op visite komt.


De Vries hechtte al niet teveel waarde aan het pak slaag (8-0) waar men tegen opliep in Enschede. "FC Twente is al veel verder dan ons. Niet alleen in het aantal trainingen, maar de ploeg speelde ook al een aantal wedstrijden in de voorronde van de Champions League en heeft natuurlijk de nodige ervaring en herbergt internationals." De Vries beseft dat zijn jonge team het niet zoeer moet hebben van de duels tegen de topploegen al zal men er alles aan doen om het ze zo moeilijk mogen te maken. "Als ik zie hoe de groep zich manifesteert tijdens de trainingen voorzie ik nog mooie dingen dit seizoen", sprak de oefenmeester vorige week na de wedstrijd.

Komende vrijdag komt ADO Den Haag dus naar Alkmaar. De ploeg van trainer Sjaak Polak zag afgelopen zomer onder meer sterkmaker Nadine Noordam vertrekken naar Ajax en Annouk Boshuizen en Celainy Obispo. Daar tegenover stond de komst van o.a. Kristen van de Westeringh van SC Heerenveen. ADO Den Haag wist zich verleden seizoen, mede dankzij een 1-4 zege in Alkmaar te plaatsen voor de play-offs waarin het uiteindelijk tekort kwam tegen de later kampioen FC Twente en de nummers twee en drie, PSV en Ajax.

De wedstrijd VV Alkmaar - ADO Den Haag begint vrijdagavond om 19.30 uur op het complex aan de Robonsbosweg 10 te Alkmaar.

Jong VV Alkmaar
Komende zaterdag gaat ook de zogenaamde Beloftencompetitie van start in het vrouwenvoetbal. Het belfotenteam van VV Alkmaar zal het om 14.30 uur in een uitwedstrijd moeten opnemen tegen de SC Heerenveen-beloften.