ZWOLLE - Hekkensluiter VV Alkmaar heeft het seizoen 2020-2021 afgesloten met een ruime nederlaag bij PEC Zwolle. De ploeg van trainer/coach Corina Dekker ging met maar liefst 5-1 onderuit.

Vooraf had de Alkmaarse ploeg nog wel enige hoop om op de laatste speeldag de rode lantaarn over te dragen aan Excelsior, maar daar kwam in de praktijk niet veel van terecht. Na een ruim kwartier had de thuisploeg al een 2-0 voorsprong genomen via treffers van Dominique bruinenberg en Marushka van Olst. Op slag van rust werd die score zelfs verdubbeld toen Jassina Blom en Danique Noordman kort achter elkaar scoorden.

Kort na de rust wist Blom haar tweede van de avond te maken waarna Chimera Ripa, komend seizoen uitkomend voor SC Heerenveen, in de uiterste slotfase de Alkmaarse eer wist te redden.