ALKMAAR – In eigen huis zijn de dames van VV Alkmaar er tegen FC Twente niet in geslaagd om een positief resultaat te behalen. De Alkmaarders van trainer/coach Judith Kuijpers leden een ruime nederlaag, 0-5.

In de eerste vier competitiewedstrijden behaalde VV Alkmaar vier punten. FC Twente had hetzelfde aantal voordat het op bezoek kwam in Alkmaar. De bezoekers voegden er afgelopen vrijdagavond drie punten aan toe.

Ruime zege
Halverwege ging FC Twente met 0-2 aan de leiding. Na een voorzet van Ashleigh Weerden bracht Suzanne Giesen de stand met een kopbal op 0-1. Op slag van rust verdubbelde Joëlle Smits met een fraai afstandsschot de score.

Een kwartier na rust besliste de opponent uit Enschede het duel. Weerden wist de bal binnen te schieten waardoor de stand op 0-3 kwam. Via invaller Bente Jansen (schot en intikker) liepen de gasten uit naar een 0-5 zege.

Voor het elftal van Judith Kuijpers staan er twee uitduels op het programma. Komende vrijdag gaan de Alkmaarders op bezoek bij ADO Den Haag.

VV Alkmaar – FC Twente 0-5 (0-2)
22. 0-1 Suzanne Giesen
45. 0-2 Joëlle Smits
59. 0-3 Ashleigh Weerden
74. 0-4 Bente Jansen
81. 0-5 Bente Jansen

VV Alkmaar: Quaye. J. Duppen, Ursem, Altelaar (Knol/46), Rijks. Hopmans (Koopman/81), Derks, Van der Plas. Bos, A. Duppen, Kets.