ALKMAAR - Met het duel VV Alkmaar-Fortuna Sittard komt er zondagmiddag een einde aan zes jaar vrouwenvoetbal op Eredivisieniveau voor de thuisploeg. Zoals bekend gaat de licentie van VV Alkmaar komend seizoen over naar AZ, dat daarmee terugkeert in de Eredivisie Vrouwen.


Hoewel de jeugdteams van de Alkmaarse vereniging in de komende weken nog wel een paar wedstrijden spelen komt er met VV Alkmaar-Fortuna Sittard een einde aan een tijdperk waarin VV Alkmaar zijn naam als opleidingsinstituut heeft gevestigd. Vele speelsters braken via VV Alkmaar door in de Eredivisie Vrouwen om vervolgens stappen te maken naar andere eredivisieclubs of zelfs het buitenland.

Op zondag 7 mei komt hier dus een einde aan met het duel VV Alkmaar-Fortuna Sittard en behalve het eredivisieduel dat om 14.30 uur begint staat de hele dag in het teken van voetbal op het sportcomplex aan de Robonsbosweg. Vanaf 11.00 uur komen namelijk ook de academie- en opleidingteams inactie alsmede als het G-team van de Alkmaarders. Daarnaast zijn er tal van activiteiten zoals op bijgevoegde flyers is te lezen.

De toegang is de gehele dag gratis.